Prelude is inderdaad een Engels folktrio, dat voornamelijk bekend is dankzij die acapella cover van de Neil Young-song. Die stond op hun debuutalbum uit '73, maar toen deze tweede plaat in Amerika werd uitgebracht, werd dat nummer eraan toegevoegd, omdat het daar natuurlijk erg bekend was en inmiddels tot de top 20 van de Billboard-hitlijst was doorgedrongen. Het werd ook een hit in Engeland en zelfs een top-5 hit in Youngs thuisland Canada. Dit album met die coversong is dus de Amerikaanse variant van deze plaat.
Ik kom hierop omdat ik gisteren de single op de kop tikte. Tenminste, dat dacht ik, maar het is niet de originele versie (niet dat je veel verschil hoort, het blijft een acapella nummer van net twee minuten). Het blijkt een heropgenomen versie te zijn, die in 1982 nogmaals scoorde, althans in Engeland. Bij ons in Nederland kwam het niet verder dan de tipparade, en daar herinnerde ik het mij nog van. Mooi gedragen gezongen versie, al blijf ik het origineel van ome Neil prefereren.
Ik kocht er nog een andere Prelude-single bij, City tonight, eveneens uit 1982. Dat is een beetje doorsnee folk-popnummer, een eigen compositie, maar niet onaardig. Verder ken ik geen muziek van dit gezelschap.