Sam Amidon - Lily-O (2014)

Folk
Label: Nonesuch

1. Walkin' Boss (3:30)
  2. Down the Line (4:47)
  3. Blue Mountains (5:17)
  4. Pat Do This, Pat Do That (3:21)
  5. Lily-O (8:53)
  6. Groundhog Variations (3:25)
  7. Won't Turn Back (5:17)
  8. Maid Lamenting (2:52)
  9. Your Lone Journey (4:22)
  10. Devotion (5:25)
avatar van Lura
Met medewerking van Bill Frisell.

avatar van De Daniël
Begint sterk met Walkin' Boss, maar daarna wordt er weer te veel geëxperimenteerd in mijn ogen. Hij begeeft zich steeds meer richting de vrije improvisatie muziek en dat vind ik jammer want als hij 'gewoon' folkliedjes doet, vind ik het heel mooi. Wel een prachtige hoes overigens.

avatar van Lura
Dat vind ik wel meevallen, die experimenteerdrift op dit album. Volgens mij toch iets minder dan de vorige. Gewoon een mooi album weer.

avatar van De Daniël
Maar die drift is wel meer aanwezig dan op zijn eerste drie albums (Solo Fiddle niet meegerekend), in mijn inziens ook zijn sterkste periode waarin 'ie mening oud folknummer transformeerde tot hedendaags pareltje. Sinds I See The Sign ben ik 'm in ieder geval een beetje kwijtgeraakt qua richting. Een toppunt van de inspiratieloosheid op dit album vind ik Pat Do This, Pat Do That, wat gewoon een slecht aftreksel is van het magnifieke 1842 van zijn tweede album.

Vento Vivimus
Uitstekende opvolger van zijn vorig jaar verschenen 'Bright Sunny Day' dat ook al hoorde tot mijn favoriete folk albums van 2013.

Sam Amidon’s new set of “reimagined folk songs” is a compellingly quiet, intense affair that is remarkable both for the power of his understated, no-nonsense and often mournful vocals, and for the subtle arrangements that bring an urgency to his mostly traditional American songs and hymns.

schreef The Guardian over dit Lily-O.

Voor de goede orde: Lily-O is waarschijnlijk een dochter van Candy-O.

Wederom een fijne plaat met 'Blue Mountains' als hoogtepunt. Ik kan over het algemeen de 'experimenteerdrift' van Sam Amidon waarderen maar op het titelnummer draaft hij er iets in door.
Bij zijn optreden onlangs in de Tolhuistuin kwamen de nummers van dit album overigens prima uit de verf. Ik was ook onder de indruk van het voorprogramma dat hij had meegenomen: The Murphy Beds (Eamon O'Le.... Voor de liehebber van Sam Amidon de moeite van het beluisteren zeker waard.

avatar van Ducoz
Your Lone Journey!!!! Wat een renditie.

avatar van Renoir
Hij speelde het gisteravond in het voorprogramma van Sharon Van Etten, Ducoz...

avatar van Ducoz
Jep, daar heb ik de CD ook gekocht

avatar van Renoir
Goed zo. Prachtige muziek, maar een eigenaardige knaap. Die push-ups deed hij in november ook. Uitslover!