Mink DeVille - Live at Rockpalast 1978 & 1981 (2014)

Label: Repertoire

1. Venus of Avenue D (4:57)
  2. Gunslinger (2:09)
  3. Spanish Stroll (3:38)
  4. Mixed Up, Shook Up Girl (3:44)
  5. Just Your Friends (4:11)
  6. Guardian Angel (3:19)
  7. Cadillac Walk (3:14)
  8. She's So Tough (2:30)
  9. Steady Drivin' Man (3:34)
  10. Soul Twist (2:31)
  11. Just You'n Me (3:40)
  12. Shadows in the Night (12:51)
  13. Harlem Nocturne (3:00)
  14. Slow Drain (3:28)
  15. Savoir Faire (3:08)
  16. Cadillac Walk (3:14)
  17. Mixed Up, Shook Up Girl (3:44)
  18. Just Your Friends (4:11)
  19. Can't Do Without It (3:15)
  20. Love and Emotion (3:37)
  21. Love Me Like You Did Before (3:13)
  22. She's So Tough (2:30)
  23. You Better Move On (3:00)
  24. Teardrops Must Fall (4:10)
  25. Steady Drivin' Man (3:34)
  26. Just Give Me One Good Reason (3:14)
  27. Maybe Tomorrow (2:50)
  28. This Must Me the Night (3:11)
  29. Spanish Stroll (3:38)
  30. Lipstick Traces (2:49)
  31. Mazurka (2:30)
avatar van Droombolus
Eindelijk dan toch ....... het '81 optreden was het beste wat ik ooit bij Rockpalast zag. Gelukkig had ik de bandrecorder ( reel to reel, weet je wel vogel ?!! ) mee laten lopen en het was dan ook een van de eerste tapes die ik digitaliseerde damaals.

Het kontrast tussen deze 2 Rockpalast optredens is enorm. In '78 speelt de originele band van Cabretta en Return To Magenta ( plus saxofonist Louis Cortalezzi ) nogal rammelig maar wel met veel sjarme en is er prakties geen achtergrondzang te bekennen. Drie jaar later staat er een, buiten Willy en Cortalezzi, totaal andere band waarin de sax ( terecht ! ) veel meer ruimte krijgt, die het materiaal tot in de vingertoppen beheerst zonder routineus te gaan klinken en wordt er wel behoorlijke backing vokalen en 2e stem verzorgd. De band bevat geen superzangers maar ze zijn bijzonder funktioneel.

Het repertoire van de '81 gig bestaat uit de beste tracks van hun eerste 4 albums waarbij vooral de sterkste tracks van Le Chat Bleu en Coupe De Grace de toon zetten. Jammer dat het geluid van de opnames ( zoals regelmatig bij Rockpalast ) nogal te wensen over laat. Kwa sfeer een dikke tien, kwa uitvoering een 9.5 en kwa opname techniek een mager 6-je.

Dit is een 2CD/DVD boksje. De Montreux '82 DVD is geluidstechnies ongeveer 100% beter maar kwa sfeer van het beeldmateriaal wint Rockpalast het op z'n sloffen.