Super Furry Animals - Radiator (1997)

Label: Creation

1. Furryvision (1:26)
  2. The Placid Casual (2:49)
  3. The International Language of Screaming (2:14)
  4. Demons (5:11)
  5. Short Painkiller (0:38)
  6. She's Got Spies (4:43)
  7. Play It Cool (3:16)
  8. Hermann Loves Pauline (4:43)
  9. Chupacabras (1:26)
  10. Torra Fy Ngwallt Yn Hir (1:54)
  11. Bass Tuned to D.E.A.D. (3:20)
  12. Down a Different River (5:37)
  13. Download (3:19)
  14. Mountain People (6:18)
Geniale plaat, vooral Hermann loves Pauline.

avatar van titan
titan (crew)
Ik ga vooral voor The International Language of Screaming en Mountain people. 4*

avatar van Spliffy McGreen
Chupacabras is gecovert door The Groovie Ghoulies. die hebben er een erg maffe versie van gemaakt. maar niet beter dan die van de furries.

tondeman
Wat een leuke band toch. Zo goed in hun eigen ding doen. Nooit zichzelf te serieus nemend, maar toch altijd kwalitatief goeie albums.

fredpit
mwah...geef mij Captain Beefheart maar.

avatar van dj maus
Weinig zwakke plekken op deze tweede SFA-plaat.
Er echoën allerlei pophistorische klanken in door, maar toch hebben ze vooral een eigen geluid.

Demons, Play It Cool, Hermann Loves Pauline zijn de toppers.

Ja, dit is natuurlijk de allerbeste cd die de Super Furry Animals ooit hebben gemaakt (en naar ik aanneem: ook zullen maken). Vanaf nummer 1 wordt je gegrepen door hun volstrekt unieke geluid. De wat blikkerige en rommelige productie hoort er helemaal bij. Hun latere cd's klinken wat overgeproduceerd. Hier klopt werkelijk alles en ik daag eenieder uit een zwak nummer op deze cd aan te wijzen. Vooruit, toch een paar favorieten aanwijzen: Demons, She's got spies, Play it cool, Bass tuned to DEAD en natuurlijk het onbetwiste hoogtepunt in het Super Furries oeuvre: Mountain People!!! Als dat koor inzet krijg ik nog altijd kippenvel. Echt een geweldige cd, eigenlijk te goed want dit konden en kunnen ze natuurlijk nooit meer overtreffen.

khonnor
je bent down a different river vergeten!!

khonnor schreef:
je bent down a different river vergeten!!

Ai! Daar heb je me. Maar ik ben er wel meer vergeten. Eigenlijk ondoenlijk om hoogtepunten te noemen: de cd bevat alleen maar hoogtepunten.