Level 42 - Forever Now (1994)

Pop / Funk
Label: BMG

1. Forever Now (4:14)
  2. Model Friend (4:57)
  3. Tired of Waiting (4:57)
  4. Love in a Peaceful World (7:13)
  5. Romance (4:55)
  6. Billy's Gone (5:25)
  7. One in a Million (4:28)
  8. The Sunbed Song (5:16)
  9. Talking in Your Sleep (3:46)
  10. Don't Bother Me (4:51)
  11. Past Lives * (5:35)
  12. Learn to Say No * (4:13)
  13. The Bends * (7:13)
  14. Play Me * (6:09)
  15. Heart on the Line (Skeletal) * (4:51)
  16. Time Will Heal * (4:08)
  17. Tired of Waiting * (5:07)
  18. All Over You * (4:01)
  19. All Over You [Pharmacy Dub] * (7:31)
  20. Forever Now [Porky Rides Again Remix] * (7:00)
  21. All Over You [Mother Slap'n'Tickle Mix] * (5:54)
  22. All Over You [K-Klass Vocal Mix] * (6:58)
  23. All Over You [Mother Dub * (6:36)
  24. All Over You [Full on Instrumental Mix]" * (6:30)
  25. Learn to Say No [K-Klass Klub Mix] * (7:24)
  26. Learn to Say No [Pharmacy Dub * (7:05)
  27. Love in a Peaceful World [Old Skool Mix] * (4:39)
  28. Love in a Peaceful World [Television Version] * (4:08)
avatar van Thuurke
Er zijn bij dit album nog geen berichten geplaatst.

Vind je het gek? Snel vergeten deze slape hap.

Father McKenzie
Level 42 waren goed héél in het begin, toen er nog een flinke scheut FUNK in de muziek zat. Hun eerste 2 platen denk ik, maar toen sloeg de meligheid ontzettend toe, ik denk aan dat vreselijke Running in the Family, bweurk, neen, ik vind het niet gek, maar deze hier heb ik nooit gehoord, ik denk de meesten niet...meer!

avatar van pardonreeds
na hun eerste lekkere platen ging het inderdaad bergafwaarts met level 42. Deze plaat echter was een soort artistieke come back al is dat heel weinig mensen opgevallen. de songs zijn veel sterker dan op de platen ervoor en de sound is goed, anders en verrassend.
dit alles schijnbaar dankzij de inbreng van oud - bandlid boon gould (of was het z'n broer). de gouldjes waren ooit afgehaakt omdat het te glad en commercieel was geworden.

avatar van vigil
Ik ben het wel met pardonreeds eens. Toch een aardige plaat (geen extreme hoogvlieger) die echt vele malen beter is dan Guaranteed.

avatar van FunkStar
Zeer matige plaat maar toch vind ik de single Forever Now nog steeds erg lekker. Was in '94 ook een klein hitje. Ook Love in a Peaceful World vind ik een prachtige ballad.

Verder mwah.

Geweldig album, level 42 op zijn best. De terugkeer van Phil Goud als drummer maar nog belangrijker als (mede) schrijver van de nummers. Goede funky songs, sterk geproduceerd en zelfs de b-sides zijn erg sterk (play me, the Bends) Niet voor niets in de UK, 3 top 40 hits van dit album en een top 10 notering voor het album. Klasse

avatar van goldendream
Na de jaren '80 was het vet van de soep. Ook dit album is nergens slecht, maar ook nergens is het super.

Forever now is aardig, de rest middelmatig tot slecht. 2 sterren

Ik moet wel zeggen dat er een hoop bonus tracks op de re release staan.