Southern Sunrise - Feels Like Home (2014)

1 stem

Nederland / Verenigd Koninkrijk
Folk / Pop
Label: Southern

1. Red Sun Calling (4:19)
  2. Closer (3:31)
  3. Elspeth (3:00)
  4. Feels Like Home (2:18)
avatar van erwinz
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: 2 EP's: Kashmere Hakim - Hope Is He[art] / Southern Sunrise - Feels Like Home - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Ook de Nederlandse band Southern Sunrise wist al een plekje op deze BLOG te veroveren met een EP en zelfs met een single (een unicum) en keert nu terug met een volgende EP.

Op de vorig jaar uitgebrachte EP Brighton en de single Elspeth slaagde de band rond de Nederlandse muzikant Arjan Pieters en de Britse zangeres Shonagh Macleod er in om steeds weer een ander geluid te laten horen, waardoor de lijst met vergelijkingsmateriaal uiteindelijk een flinke lijst werd met grote namen als Beth Orton, The Sundays, Fairground Attraction, Belle & Sebastian en zelfs Lily Allen.

Stiekem keek ik dan ook flink uit naar het eerste album van Southern Sunrise, maar helaas moeten we het weer doen met slechts een EP. Feels Like Home bevat slechts vier tracks, maar het zijn weer vier tracks om van te smullen.

Net als op de vorige EP maakt zangeres Shonagh Macleod indruk met heerlijke vocalen en blijkt Southern Sunrise een muzikale kameleon die in vier tracks meer variatie laat horen dan een gemiddelde band in haar hele oeuvre.

Zo horen we in de eerste tracks 70s rock met een vleugje funk en een goed verstopt beetje prog, neemt de tweede track je mee naar de bakermat van de Amerikaanse country, komt in de derde track het vorig jaar nog als single uitgebrachte en heerlijk exotische Elspeth voorbij en is de slottrack een prachtig weemoedig folkliedje.

Feels Like Home duurt uiteindelijk slechts 13 minuten, maar het is wel 13 minuten muziek van wereldklasse. Ook Feels Like Home maakt me weer nieuwsgierig naar het debuut album van de Limburgse band. Het zou zomaar een veelkleurig album kunnen zijn met voor elk wat wils en de wat breder georiënteerde muziekliefhebber als grote winnaar.

Laat maar snel komen dat debuutalbum, want Feels Like Home smaakt net als zijn voorganger naar veel en veel meer. Erwin Zijleman