The Brood - The Brood (1986)

1 stem

Label: Profile

1. Call of the Dog (4:12)
  2. Born to Lose (2:15)
  3. Unglued (4:20)
  4. Screaming for Life (4:35)
  5. Hidden Fears (2:19)
  6. The Fine Line (5:51)
  7. Good vs. Evil (3:25)
  8. Forgotten (4:56)
  9. I Can't Take It (3:41)
  10. The Calm (2:03)
  11. Stormin' the City (3:52)
  12. Going Out in Style (2:08)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
The Brood komt uit Venice Beach, Californië en dit is hun eerste en enige plaat... vooraleer ze overgaan in het bekendere Uncle Slam. Goed, zo wereldschokkend is dat nieuws ook niet maar... zanger/gitarist Jon Nelson en drummer Amery Smith hebben in de jaren tachtig nog vertoefd in een andere band uit dezelfde stad, namelijk Suicidal Tendencies. Op officiële albums staan ze echter niet. Nog muzikanten van Uncle Slam hebben de overstap gemaakt naar Suicidal Tendencies: bassisten Bob Heathcote en Louie Mayorga.

Dit is een mix van Thrash Metal en Crossover met uitzondering van het kalme akoestische Hidden Fears als opstapje naar The Fine Line. Meer dan eens lijk ik in het stemgeluid van Jon Nelson het stemtimbre van ST-zanger Mike Muir te horen, of het moet spoken in mijn hoofd. Toffe plaat dat een beetje bekender mag worden, zeker bij de fans van de vroege Suicidal Tendencies.