Isolde et Les Bens - L'Inconnu (2014)

Belgiƫ
Label: CouCou

1. L'Inconnu (2:21)
  2. Wishful Thinking (3:04)
  3. Samba des Diables (3:05)
  4. Perdu (3:18)
  5. Emmanuelle (3:06)
  6. Aluminium Folie (3:45)
avatar van metalfist
Eigenlijk zou je L'Inconnu moeten luisteren vooraleer je aan Cartes Postales begint maar kom, van een beetje dwarsliggen is nog nooit iemand doodgegaan. Het is in ieder geval wel fijn om te zien dat de lijn gewoon van deze EP voor het volledige album is doorgetrokken, want L'Inconnu is ook gewoon een erg fijn zomers plaatje. Wishful Thinking is wel een beetje de vreemde eend in de bijt aangezien dat het enige Engelstalige nummer op de plaat is (Cartes Postales heeft ook een aantal Engelstalige nummers maar daar is het meer in balans) maar vanaf Samba des Diables is het echt genieten. Een nummer dat geschreven werd in volle WK-gekte anno 2014 (het eerste grote toernooi waar de Rode Duivels sinds jarenlang terug aan mochten meedoen) en het wordt er alleen maar beter op met Perdu (een nummer over een weggelopen kat met een heerlijk opbouwend einde), een cover van Pierre Bachelet's Emmanuelle en natuurlijk nog het aanstekelijke Aluminium Folie. Een nummer dat al eerder werd uitgebracht voor de 5e CD in de Te Gek!? reeks. Het is en blijft een EP natuurlijk en die staan niet gekend om hun lange speeltijd maar zelfs dan nog voelt dit wel een tikkeltje kort aan, had gerust nog wel een nummer bij gemogen. Wie Isolde Lasoen nog met live kan zien met Phil Casco zal zich kunnen verlekkeren aan de liveversie van Perdu waarin het einde nog spectaculairder wordt. Als toegift hebben ze dat slotstuk nog eens even hernomen maar dan met Isolde achter de drums.. Een perfecte afsluiter.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Was jij ook in OLT?

avatar van metalfist
Correct! Het is daar ook dat ik Cartes Postales en L'Inconnu op vinyl heb gekocht, meteen ook laten signeren uiteraard