The Trishas - High, Wide & Handsome (2012)

Country / Folk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Mother of Invention (3:43)
  2. Strangers (4:04)
  3. Little Sweet Cigars (3:09)
  4. Liars & Fools (3:01)
  5. Cheater's Game (3:23)
  6. Looking at Me (3:38)
  7. Why (3:39)
  8. Over Forgiving You (4:19)
  9. One Down (3:15)
  10. Cold Blooded Love (3:52)
  11. Rainin' Inside (4:51)
  12. The Fool (2:52)
  13. John Wayne Cowboy (5:09)
  14. Gold & Silver (4:02)
Hendrik68
Ik kende Jamie Lin Wilson en Kelley Mickwee al solo voor ik wist dat de dames hun sporen reeds in de Trishas hadden verdiend. Een damescountry band uit Texas. Dan denk je wellicht al snel: "O, dat zullen dan wel een nieuw soort Dixie Chicks zijn". Nou die vergelijking is zeker niet geheel onterecht, vooral de samenzang roept die vergelijking meerdere malen op en vooral bij de meest poppy songs zijn zelfs vergelijkingen met The Corrs helemaal niet zo gek. Maar natuurlijk heeft deze band ook echt wel een eigen geluid. Een geluid dat soms dus poppy is, soms country, dan weer bluegrass. Die poppy nummers zijn dikke prima maar nummers met knipogen naar andere stijlen als Mother of Invention Liars & Fools, Gold & Silver, waarmee de plaat eindigt, zijn de krenten in de pap. Voor een gezelschap dat in 2012 nog erg jong was, is het een erg geslaagd project geworden, waar veel meer in gezeten had voor de toekomst, maar hoewel uit Texas en omstreken, wonen de groepsleden dermate ver uit elkaar dat het sindsdien niet meer tot een nieuw album is gekomen. Wilson en Mickwee brachten sindsdien allebei een solo album uit. Maar of we ooit nog van de Trishas horen? Geen idee. Het zou eigenlijk zonde zijn als de dames nooit meer bij elkaar komen.