Masonna - Noisextra (1995)

Japan
Avant-Garde
Label: Pure (I)

1. Reclaimed Articles (14:57)
  2. Acid Sky (28:21)
sxesven
Weer een heel aardige Masonna-release, dit keer in de Pure-serie van '95 waarin ook dingen als Cock ESP en Emil Beaulieu verschenen. Toffe serie, waarvan dit dus ook een goede plaat is. Helaas wat lastig te krijgen, maar is een eventuele zoektocht zeker waard. 3.5*

jeko
Zojuist binnen maar op cd-r, of ik ben genept of dit was/is een orginele release die later op cd is uitgebracht.Het lijkt in iedergeval op een echte cd-r release! maar helaas erg weinig info.

sxesven
CDr, weet je het zeker? De Pure serie is wel heel kaal, hoesjes zijn allemaal als bovenstaande met een stickertje die de titel en artiest aangeeft. Binnenin de disc en een ge-Xeroxed papiertje met aan de ene kant (doorgaans) wat minimale info en op de andere kant wat reclame voor andere Pure releases. Als 'ie er zo uitziet klopt het sowieso!

/edit/

Nevermind, de 3e editie blijkbaar, dat was inderdaad een CDr. Klikkerdeklik.

jeko
Denk inderdaad de derde editie, en te goed verzorgd om nep te zijn.
Inlay heeft overigens niks met Masonna te maken maar is een soort theater-achtig affiche en daartussen zit weer een klein xerox papiertje , dus dat klopt wel weer met die pure uitgave? met de titel erop.Overigens als het een RRRecords uitgave is vindt ik het ook prima!

sxesven
Pure is een sublabel van RRR, midden 90's zijn er een hoop van dit soort releases op uitgebracht die allemaal erg goedkoop waren (als ik het me goed herinner kon je er drie voor $10 bestellen ofzo). Natuurlijk zijn de releases van bekendere noise-artiesten nu alsnog duur/niet te krijgen, de meeste zijn verder ook niet opnieuw uitgebracht. Heb er zelf twee, Cock ESP en Licht/Shiraishi. Ergens in de 2000s (2004 geloof ik) nog één keer in het leven geroepen voor een Pure-disc van LHD. Die inlays zijn vaak erg vaag, trouwens; geen duidelijke relatie tot de titel en/of artiest. Bij die Cock ESP staan alle credits op het schijfje, want uit het papiertje word je niks wijs, haha.

Maar goed, lijkt me te kloppen, ja. RRR releases zijn doorgaans (Pure even niet meegerekend) niet duur en makkelijk te verkrijgen; re-issues tot in den eeuwigheid. Batztoutai with Material Gadgets van Merzbow is een mooi voorbeeld. Wordt elke keer weer opnieuw uitgebracht met een Xerox van de hoes op gekleurd papier op een generiek zwart kartonnen hoesje geplakt, twee schijfjes erin en inlay erbij, klaar voor een tientje. Leuk, sympathiek label, aardige kerel ook, Ron Lessard (Emil Beaulieu).

jeko
Yep, alleen had de verkoper wel even erbij mogen vermelden dat het om een cd-r ging.

Edit: heb inderdaad de Merzbow uitvoering die je hierboven beschrijft!

sxesven
Jep, die heb ik ook, mijne is op blauw papier

de mijne geel

jeko
Het tweede nummer, gek genoeg zonder zang, is belachelijk goed, harsh zoals je het niet veel (meer) hoort, ben stiekum wel een beetje jaloers .Deze Masonna is een potentiële kandidaat voor mijn noise top tien.

jeko schreef:
Deze Masonna is een potentiële kandidaat voor mijn noise top tien.

O ja joh?!

avatar van nuf
nuf
jeko schreef:

Een top 10 nog wel

Ja echt waar kijk hier

avatar van andnino
Redelijk psychopatische noise. Ik kan me best indenken dat zo'n berg geschreeuw als Reclaimed Articles en zo'n berg gepiep/geschuur als Acid Sky heel fijn om te horen is, maar zelf heb ik er maar zelden behoefte aan.