Buurman - De Kus in Ruil voor een Koninkrijk (2014)

België
Label: Universal

1. Zandkasteel bij Laagtij (3:40)
  2. Fileleed en Liefde (3:24)
  3. Overlevers (4:15)
  4. Prelude (2:16)
  5. Soms Ben Jij de Zon en Ik de Maan (3:44)
  6. Zoals Koffie Hoort bij Opstaan (3:51)
  7. De Kus in Ruil voor een Koninkrijk (5:13)
  8. Ik Kan Er Niks aan Doen Maar Ik Krijg Jou Voorlopig Niet Uit Mijn Hoofd Gewist (3:22)
  9. Tijd voor Iets Nieuws (4:36)
avatar van SébastienY
Een stuk korter dan de vorige twee. Ben eens benieuwd.

Inderdaad wel wat kort....met nog een prelude ertussen dus eigenlijk maar 8 nieuwe nummers na 4jaar. Klinkt op het eerste gehoor allemaal wat braver dat de uitmuntende voorganger 'mount everest'.Score volgt later

avatar van Maestro B
Prima cd maar voor mij voorlopig niet het vuurwerk van de vorige twee.
Misschien laten rijpen tot oudejaar?

avatar van SébastienY
Weer fenomenale zondagmorgenmuziek van Buurman. De teksten zijn weer raak, mét enige meligheid, maar dat stoort niet. Heerlijk.

avatar van dynamo d
Prachtig album(pje) van Buurman, een steengoede Vlaamse band. Een aanrader voor liefhebbers van Noordkaap, Monza, De Mens, Eva De Roovere en MEURIS. Jammer dat het album ietwat kort is want er staan pareltjes op zoals Zandkasteel bij Laagtij, Fileleed en Liefde, Zoals Koffie Hoort Bij Opstaan en Soms Ben Jij de Zon en Ik de Maan (wordt steeds mooier). Hoogtepunt is het titelnummer, dat een Nederlandstalige klassieker verdient te worden. Kortom, hulde aan Buurman. Hopelijk komt het volgende album wat sneller.