Tapage & Meander - Hydromedusa E.P. (2006)

Electronic
Label: Meta0

1. Battle Jellyfish (6:35)
  2. Appropriate Title (3:52)
  3. Elliot Pan (3:37)
  4. Kumo Gassen (5:13)
  5. Loaf of a Fallen Tree (3:36)
  6. The Neon Lit Trauma Broadcast (4:51)
  7. The Ceremony (0:31)
avatar van Goodfella
Eerste release op het nieuwe label van Ophidian, en wát voor een

Met Tapage heeft de Nederlandse electronicascene er na Void Settler een nieuwe groeibriljant bij, zoveel is wel duidelijk na een paar heerlijke tracks op de Meta4 releases en nu deze release, samen met Ophidian op sublabel Meta0. Nu is Ophidian onder z`n Meander alias ook niet vies van wat muzikaal experiment, maar samen met Tapage bloeit 'ie voor het eerst echt mooi op.

Want Hydromedusa is een bijzonder (ver)fijn(d)e plaat. Een ritmegevoelig, soms wild om zich heen schoppend beestje - hardcoreinvloeden blijven, al is het minimaal - dat soms een beetje doet denken aan Somatic Responses en Gridlock (het heerlijke "Kumo Gassen"), maar vooral lekker z`n eigen weg gaat.

Geen echte vernieuwing voor degenen die een beetje into de idm/broken beats/industrial mengels zijn en soms wat téveel puur op het ritmische vlak gegooid (mooie melodieën mogen best wat meer geprofileerd worden), maar zéker een release die zich kan meten met het betere Hymen/Planet Mu werk.

avatar van Onderhond
Ik begrijp niet zoveel van de invloeden die Goodfella boven mij ziet. Vind het vooral erg identiteitsloos en saaiig doorklateren.

Kumo Gassen is hierop een dikke uitzondering. Een stevig lichtpuntje in een album dat nergens de aandacht weet te trekken. Geen vervelende muziek, maar doet mij verder weinig tot niks.

avatar van Joeri_000
Met name de moeite waard voor Battle Jellyfish en Kumo Gassen ... De rest kon mij minder boeien...