The Bilinda Butchers - Heaven (2014)

Rock / Pop
Label: Orchid

1. Ume (4:55)

2. Less Than (2:38)
  3. Old Style Amami (2:42)

4. Shadow Beat (5:07)
  5. Golden House (3:30)

met Sarah P

6. New Style Askashi (2:54)

met Juri Nakashima

7. The Lovers’ Suicide (3:11)
  8. Tanka (5:22)

met Lamp

9. Edo Method (3:55)
  10. The River Sumida (2:43)
  11. Golden House 2 (2:32)

met Juri Nakashima

12. Heaven Holds a Place (4:27)

met Harriet Brown

13. Heaven (1:13)

avatar van rzasa
Met zo'n bandnaam is het soort muziek wel duidelijk. Toch gaat dit meer richting pop dan shoegaze. Heaven is een prachtig concept-album over Nakajima Ume, met erg veel erg mooie songs met hier en daar een Japans tintje. Wellicht niet voor niets, shoegaze is in Japan erg groot. Heeft wat weg van Radio Dept's Heaven(!) s on fire en Ballet School.
Voor mij de plaat van 2014.

Schnee
Maar wel en heel erg lullige naam... Die grappen zijn nu al te veel uitgehaald toch?

avatar van jorro
De twee EP's die aan dit album voorafgingen deden wat meer recht aan de naam van de band (naar de naam van de gitariste van My Bloody Valentine). Die twee EP's bevatten meer shoegaze dan dit album wat meer pop is. Da's jammer want de ontspannen sfeer van die EP's is hier een stuk minder.
Het album begint nog wel in die stijl met Ume. Daardoor tevens mijn favoriete track. Verder spreken Golden House, Tanka en Golden House 2 mij het meeste aan.
De overige songs zijn ook wel OK, maar de band kan beter hebben ze bewezen.