Hitzone 35 (2006)

Alternatieve titel: 538 Hitzone 35

Pop / R&B
Label: Sony

1. Rafaela - Right Here Right Now (3:50)
  2. Akon - Ghetto (3:54)

met Mad House en Yes-R

3. Kane - Believe It (3:02)
  4. Eros Ramazzotti en Anastacia - I Belong to You (4:24)
  5. Simon Webbe - No Worries (3:29)
  6. Andrea Bocelli en Marco Borsato - Because We Believe (4:37)
  7. Bløf - Aanzoek Zonder Ringen (4:50)

met Kodo

8. Chris Brown - Run It (2:52)
  9. Gabriel Rios - Broad Daylight (3:25)
  10. The Source - You Got the Love (3:11)

met Candi Staton

11. Belle Perez - El Mundo Bailando (2:56)
  12. The Opposites - Slaap (3:33)
  13. D-Ground - You Gotta Be (3:33)

met Meo

14. Rihanna - If It's Lovin' That You Want (3:46)
  15. Meck - Thunder in My Heart Again (3:09)

met Leo Sayer

16. KT Tunstall - Suddenly I See (3:11)
  17. Bloodhound Gang - Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss (4:20)
  18. The Black Eyed Peas - Pump It (3:34)
  19. The Shapeshifters - Incredible [Radio Edit] (3:39)
  20. Kus - Ik Heb Je Gewist (2:59)
  21. Jan Smit - Hoe Kan Ik van Je Dromen (2:56)
You Got The Love is nou eenmaal een haast geniaal modern nummer. Beluister het nu al maanden zonder dat het verveeld. Overigens, wel de originele versie, die nieuwere vind ik echt minder. De originele versie (ook van The Source ft. Candi Staton) stamt uit 2003 en is te horen in de laatste secondes van de laatste aflevering van Sex And The City.

avatar van musicfriek
Angrod-Pallanén schreef:

Oneens. De versie die jij bedoeld is de 2e remix van You Got the Love. De originele remix stamt zelfs alweer uit 1997 En die van dit jaar was de 3e remix. En de allereerste versie is uit 1991, maar zonder Candi Staton dacht ik.

Ik vind dit best een goed album, zoals je terug kunt kijken VOND ik right here right now goed.. haha nu alweer voorbij :S Cijfer veranderd naar 3,0

Maarten||
MJ_DA_MAN schreef:
Wat walg ik van dit soort standaard-muziek

jup, ik ook

clutch
1* voor de Bloodhound Gang

#9 & #16 zijn eenzame hoogtepunten in een poel van verderf.
Alleen Blöf mag er ook nog zijn.

avatar van LucM
Net als kaztor vind ik tracks 9 en 16 met kop en schouders uitsteken bij deze vooral met wegwerppop gevulde compilatie.

timon
Blijvertjes zijn tracks: 9, 10 en 16. De rest zal binnen enkele jaren vergaan als onkruid.

avatar van Madjack71
Rafaela met Not Here Not Now Not Ever, gaat de rest van de -zie mij eens mijn enige grote doorgestoken kaart no.1 hit hebben- sterretjes na. Als je ziet wat voor moeite Boris moest doen om nog enige credit te krijgen na zijn deelname..en die heeft dan nog enigszins talent, dat is er weinig hoop voor de rest.
Nee dan weten ze er in Engeland er wel meer raad mee, getuige de goed geproduceerde pop van Simon Webb.

Kane gooit zijn vastkokende aardappel ook weer in de uitverkoop. (sorry fans, het is een dooddoener, ik weet het)
Blof is wel aardig, maar doet te weinig vind ik met het geweldige Kodo. De tekst is ook wel erg op het randje van vergezocht.

KT Tunstall kicks ass, vooral live.

Kus is de -zie ons een een heel boel proberen te lijken op K3, zonder dat we ook maar enige uitstraling hebben- zielige variant op de Belgische kinderwondertjes van Studio100

avatar van Dibbel
Ik had me voorgenomen ze allemaal nog eens door te nemen, dus nu nr. 35.
Kom eigenlijk maar aan 4 echte goede nummers te weten Blof, The Source (met Candi Staton! die het verschil maakt), Gabriel Rios en KT Tunstall. Nummers die je ook nu nog graag hoort.
Redelijk vind ik dan nog Kane (sorry, maar ik heb geen hekel aan Kane), en The Black Eyed Peas (wat een intro).
Het nummer van Raffaela is helemaal niet zo slecht, maar door haar zwangerschap kon ze haar carriere uberhaupt niet beginnen. Als ik me niet vergis, heb ik haar vorig jaar weer een keer zien opduiken in zo'n Idols-achtig programma (kan ze niet meer uit elkaar houden..).
Verder 2 aparte combinaties hier: Borsato & Bocelli en Ramazzotti en Anastacia, maar beide kleffe nummers horen eerder thuis op een knuffelrock of skyradio verzamelaar.
Dan nog het verschrikkelijke irritante nummer van The Bloodhound Gang (inmiddels een vaste waarde in de Homo Top 100) en een vreselijke versie van Thunder In My Heart (wat ik destijds al niet zo goed vond) van Leo Sayer.
Van Rihanna ken ik betere nummers en als ik hele goede zin heb (zoals nu als ik naar buiten kijk) kan ik dat van Akon ook nog wel horen (jammer dat die Ali B. er met zijn verschrikkelijke Amsterdamse accent doorheen zit).
De rest ben ik nu alweer vergeten (heb hem toch echt nog even helemaal gedraaid).
Kus heb ik ten tijde van deze CD nog een keer samen met mijn dochtertje een optreden van gezien.
Zo kom ik toch wel weer tot 2*

tnf
Een aantal nummers van deze besproken - en nee, het is niet de bedoeling dat ik over een paar jaar de rest nog ga doen, gezien het verschil in vier jaar tussen m'n reviews op vele andere Hitzones.

En ja, Kane en Anastacia zitten er weer eens tussen, maar die laat ik lekker achterwege. Hadden die mensen een vast contract met de makers van Hitzone?

Ik zocht nog naar Di-Rect en Anouk, maar die hadden deze keer blijkbaar geen single uit...

---------------------------------------------------

Rafaela - Right Here Right Now

Slaapverwekkend en plastic, met snel in elkaar gezette tranentrekkerige clip vol Idols-fragmenten. Geef die talentenjacht-winnaars/winnaressen in G*dsnaam eens wat leukers. Maar dat zal wel teveel tijd, moeite en/of geld kosten. Met zoiets als dit houd je zelfs de meest publiciteitsgeile types (zoals Rafaela) niet blijvend in de spotlights.

Akon met Mad House en Yes-R - Ghetto

Ik vond het aanvankelijk al niet veel. Maar als Ali B er na zo'n tweederde van het nummer in valt, met z'n geleuter over onze vaderlandse ghetto's en zo (en een intonatie die wel héél erg aan Lange Frans doet denken - zou 'ie daar stiekem tegenop kijken?), voel ik mezelf volledig in elkaar schrompelen.

Gabriel Rios - Broad Daylight

Heb ik altijd een lekker nummer gevonden, met dat mysterieuze muziekje dat eronder zit. In de titel zit dan wel het woord 'daylight', maar mij doet het voornamelijk aan een nachtelijke wandeltocht in de natuur denken. Er zitten nog nét geen vleermuis-, krekel- en uilen-geluiden doorheen gemixt.

The Source met Candi Station - You Got the Love

Zowel in de 1997-versie als in deze vernieuwde versie bijzonder goed te pruimen. Ik prefereer de oude wel lichtjes, maar de compositie is in de basis zodanig dat het lastig is om het te verpesten.

Rihanna - If It's Lovin' That You Want

Rihanna-nummers die ik van tijd tot tijd vrijwillig opzet, daar bestaan er maar twee van: Don't stop the music en deze (en Pon de replay en Man down vind ik ook nog wel aardig). Valt ten opzichte van haar inmiddels enorme ouvre een beetje tegen. Maar goed, deze heeft nog een fijne relaxte sfeer, komt niet zo plastic over.

KT Tunstall - Suddenly I See

Lekker vrolijk, ontspannen nummer dat als bonus ook nog een leuke tekst heeft (vind ik doorgaans niet het belangrijkste). Heeft in het refrein ook een pakkende tweede stem.

Bloodhound Gang - Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss

Soort vervolg op The bad touch, eenzelfde soort synthpop. Van het rockbandje dat je op hun eerste singles hoorde resteert niets meer, maar in tekstuele zin is de puberale meligheid gebleven. Met het risico wat mensen te beledigen: dit is van die muziek waarvan ik het idee heb dat het vooral door kerels goed wordt gevonden.

The Black Eyed Peas - Pump It

Aanvankelijk ging het wel, deze bewerking van Misirlou (origineel ook al een leuk nummer), maar op ongeveer 90 % van het nummer komt vanuit het niets opeens dat dodelijk irritante gemiauw van Fergie. In andere nummers verdraag ik haar, maar bij dít nummer wil ik spontaan een rol tape over die mond plakken. Argh.

avatar van pureshores
1.Rafaela - Right Here Right Now (3:50)-verplichte overdramatische ballad van Idols winnares

2.Akon - Ghetto (3:54)-als Nederlanders of Ghetto's zingen krijg ik jeuk
met Mad House en Yes-R

3.Kane - Believe It (3:02)-weer zo'n nummer uit de koker die ik totaal vergeten ben, dit klinkt inwisselbaar met andere hijgerige nummers als Can you handle me

4.Eros Ramazzotti en Anastacia - I Belong to You (4:24)-saaie kerststolpop van uitgerangeerde Italiaan en zangeres die in 2005 ook over de top heen was

5.Simon Webbe - No Worries (3:29)-dit heb ik altijd een uitermate irritant nummer gevonden

6.Andrea Bocelli en Marco Borsato - Because We Believe (4:37)-deze hitzone is echt voor de softies blijkbaar, het engels van Marco is erg vervelend

7.Bløf - Aanzoek Zonder Ringen (4:50)-erg saai nummer maar niet anders verwacht
met Kodo

8.Chris Brown - Run It (2:52)-hier nog het broekie Chris Brown met vlotte hip pop single

9.Gabriel Rios - Broad Daylight (3:25)-dit is erg catchy en zomers en leuk geklap en enge kinderen, wordt er wel vrolijk van

10.The Source - You Got the Love (3:11)-versie 100.000, de originele uit 1991 en de remix uit 97 zijn leuker

11.Belle Perez - El Mundo Bailando (2:56)-TROS coryfee met kinderpop

12.The Opposites - Slaap (3:33)-ik slaap hier wel doorheen

13.D-Ground - You Gotta Be (3:33)-ken ik niet
met Meo

14.Rihanna - If It's Lovin' That You Want (3:46)-weinig opzienbarende track van Rihanna, de carriere was toen nog maar net van start

15.Meck - Thunder in My Heart Again (3:09)-sky radio dance
met Leo Sayer

16.KT Tunstall - Suddenly I See (3:11)-hier word ik wel vrolijk van, niks aan de hand nummer

17.Bloodhound Gang - Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss (4:20)-vervelende synth rock met dance sausje op foute manier

18.The Black Eyed Peas - Pump It (3:34)-1 van de mindere van hen, gimmick sample red het niet

19.The Shapeshifters - Incredible [Radio Edit] (3:39)-ook een veel minder nummer dan Back to basics en Lola's theme

20.Kus - Ik Heb Je Gewist (2:59)-ik ook

21.Jan Smit - Hoe Kan Ik van Je Dromen (2:56)
vrouwelijk weinig eisend nederland kan weer een maand door

enorm saaie editie (sarcastische opmerking)

1,0
1.Rafaela - Right Here Right Now (3:50)
Sky radio

2.Akon - Ghetto (3:54)
met Mad House en Yes-R
Dit is ook weer hele vervelende ballenmuziek

3.Kane - Believe It (3:02)
Gaap, weer Kane

4.Eros Ramazzotti en Anastacia - I Belong to You (4:24)
Twee artiesten voor ingekakte dertigers

5.Simon Webbe - No Worries (3:29)
Deze was wel leuk. Het sampletje klinkt wel goed en het is vrolijkmakend.

6.Andrea Bocelli en Marco Borsato - Because We Believe (4:37)
De grootheidswaanzin van Marco loopt steeds meer de spuigaten uit. Echt verschrikkelijk tenenkrommend.

7.Bløf - Aanzoek Zonder Ringen (4:50)
Kan me niet boeien

8.Chris Brown - Run It (2:52)
Volledig inwisselbaar R&B nummer

9.Gabriel Rios - Broad Daylight (3:25)
Deze was wel leuk. Lekker meezingnummer met een leuke sound.

10.The Source - You Got the Love (3:11)
met Candi Staton
Mooie remake. Vind hem hier eigenlijk het best tot zijn recht komen. Heb ook mooie herinneringen aan dit nummer.

11.Belle Perez - El Mundo Bailando (2:56)
Trosmeuk voor braderieen

12.The Opposites - Slaap (3:33)
De betere Nederhop

13.D-Ground - You Gotta Be (3:33)
met Meo
Weer zo'n geflopte glijer voor pubermeisjes

14.Rihanna - If It's Lovin' That You Want (3:46)
Volkomen niet boeiend

15.Meck - Thunder in My Heart Again (3:09)
Is wel aan te horen

16.KT Tunstall - Suddenly I See (3:11)
Is ook wel aan te horen

17.Bloodhound Gang - Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss (4:20)
Vond ik wel een leuke plaat. Leuke flirt met dancemuziek.

18.The Black Eyed Peas - Pump It (3:34)
Niks aan

19.The Shapeshifters - Incredible [Radio Edit] (3:39)
Gewoon een leuk degelijk housenummer

20.Kus - Ik Heb Je Gewist (2:59)
Laten we jullie ook maar uitwissen

Wat jongeren in Jan SMit zien is me altijd een raadsel gebleven

Overigens is die Candi Staton 1991 versie ook een remake

Het origineel stamt uit 1986
YouTube - Candi Staton You Got The Love ( Original 1986 Version )

RogerV schreef:

Wat jongeren in Jan SMit zien is me altijd een raadsel gebleven

"Hij zou je broer/buurjongen kunnen zijn".

Lijkt bijna een voorwaarde om in Nederland populair te kunnen zijn, heel goed de illusie kunnen wekken dat je lekker gewoon bent gebleven (in hoeverre dat nog écht zo is, met al die miljoenen op de bank, is nog maar de vraag).

1,0
Tja ik begrijp al niet dat mensen het karakter van de artiest meewegen in hun muzieksmaak.

avatar van pureshores
zou dat zo zijn miljoenen? Zijn markt is uiteraard vrij beperkt tot Belgie en Duitsland. Hij zal het vooral van optredens en al zn reclame uitstapjes moeten hebben...

tnf
...en die tikken allemaal lekker aan (zeker als je dat al sinds 1997 doet), net als presenteren voor de televisie.

Ik heb het even opgezocht: Hij kan per optreden € 10.000 - € 15.000 vangen. Ik snap die eeuwige grijns op z'n smoel wel.

Een lullig half uurtje playbacken in een of andere boerendiscotheek is heel lucratief, zelfs zanger Rinus vraagt al zo'n 800-1000 euro (als je echt persé wil...).

Autobahn
Ik ken hierop alleen de liederen van Kane, Blof en de Black Eyed Peas en die zijn allemaal zum kotsen!