White Zombie - Make Them Die Slowly (1989)

Metal / Rock
Label: Caroline

1. Demon Speed (5:24)
  2. Disaster Blaster (5:02)
  3. Murderworld (6:12)
  4. Revenge (4:22)
  5. Acid Flesh (5:30)
  6. Powerhungry (5:11)
  7. Godslayer (7:13)
avatar van Edwynn
Make Them Die Slowly is nog eens een heel aardig album vanuit de vooravond van het grotere succes van White Zombie. De band laat in tegenstelling tot de voorgangers horen wel degelijk vlotlopende nummers te kunnen schrijven waar focus en schwung in zit. Er is 'ontwikkeling' waarneembaar om er maar eens een nietszeggende volkskrantterm tegenaan te gooien.

Deze plaat klinkt nog wat rudimentair en low budget maar dat mag de pret niet drukken. White Zombie heeft een oude ketel op het vuur staan waarin allerlei invloeden van o.a. Killing Joke, Slayer, Ministry en Black Sabbath gekookt worden om als een lekker samenraapseltje geserveerd te worden. Voorzichtig zijn er ook ingrediënten te bespeuren waar White Zombie mee bekend zou worden. En dan doel ik op passages waar voorzichtig gedanst kan worden en ook de kenmerkende voordracht van het opperhoofd.

Wie een beetje om kan gaan met producties die bij de Leen Bakker vandaan komen, moet toch onderkennen dat White Zombie al heel aardig uit de hoek kwam in 1989.