menu

The Czars - Best Of (2014)

mijn stem
4,11 (14)
14 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: [PIAS]

  1. Val (5:06)
  2. Concentrate (4:44)
  3. Get Used to It (3:41)
  4. Dave's Dream (3:49)
  5. Roger's Song (5:14)
  6. Drug (4:09)
  7. Side Effects (4:57)
  8. Anger (4:07)
  9. Killjoy (5:26)
  10. Lullaby 6000 (5:32)
  11. Paint the Moon (4:12)
  12. Goodbye (4:25)
  13. My Love (6:02)
  14. Los (5:42)
  15. Little Pink House (5:14)
  16. Song to the Siren (7:51)
  17. Angel Eyes (4:46)
  18. Where the Boys Are (4:29)
totale tijdsduur: 1:29:26
zoeken in:
avatar van erwinz
5,0
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: John Grant & The BBC Philharmonic Orchestra - Live In Concert / The Czars - Best Of - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Aanvulling op John Grant recensie:

Een grootheid was John Grant natuurlijk al veel langer, maar dat is helaas in veel kleinere kring bekend.

Een ieder die zich afvraagt waar het prachtige Drug vandaan komt, kan ik wijzen op Best Of van de uit Denver, Colorado, afkomstige band The Czars.

The Czars is de band waarmee John Grant in 2000 dacht door te breken naar een groot publiek, maar het kwam er eigenlijk nooit van.

Dat blijft een mysterie want met Before ... But Longer uit 2000, The Ugly People Vs. The Beautiful People uit 2001 en Goodbye uit 2004 leverden The Czars drie briljante platen af, die, alsof het nog niet genoeg was, werden gevolgd door het postuum uitgebrachte en met prachtige restjes gevulde Sorry I Made You Cry uit 2006.

Het zijn platen die nu zijn verzameld op de verzamelaar met de eenvoudige titel Best Of. Het is een verzamelaar die geen recht doet aan het fantastische oeuvre van The Czars, want de genoemde platen moet je eigenlijk allemaal in huis hebben en van de eerste tot de laatste noot beluisteren, maar het is een start. Een mooie start, want wat blijken de inmiddels meer dan tien jaar oude songs van The Czars nog altijd mooi en urgent.

Met The Czars maakte John Grant muziek die zowel rootsliefhebbers als liefhebbers van alternatieve rockmuziek aansprak en aan zal spreken. Het is muziek die onmiskenbaar elementen bevat die ook terug zouden keren op de soloplaten van John Grant, maar The Czars hadden toch ook een duidelijk eigen geluid.

Je hoort het prachtig terug in de sfeervolle en zeker niet alledaagse songs van The Czars. Het was een tijdje geleden dat ik de platen van de band had gehoord, maar na beluistering van Best Of heb ik ze direct weer uit de kast gehaald.

The Czars verleggen in muzikaal opzicht misschien niet direct grenzen, maar de songs van de band zitten bijzonder knap in elkaar en zijn niet direct te vergelijken met songs van anderen. Best Of laat horen dat The Czars meester waren in het maken van dromerige songs, maar laat bovendien horen dat de band patent had op songs vol verrassende wendingen en kleine en subtiele ontsporingen.

Best Of van The Czars is voor mij een herinnering aan vier meesterwerken, die weer nadrukkelijk in de spotlights staan. Voor een groot aantal liefhebbers van de soloplaten van John Grant is het hopelijk het begin van een mooie ontdekkingstocht binnen het werk van een bijzondere band, die eindelijk maar eens op de juiste waarde moet worden geschat. The Czars dus. Erwin Zijleman

avatar van aERodynamIC
4,5
Wat is John Grant toch goed. Ik heb alle Czars albums op cd maar op vinyl had ik niks en dan is dit eigenlijk wel een zeer aangename verzameling.
Wat een sfeer, wat een stem en ja: wat een verzamelaar!

avatar van bommel
4,5
Heerlijke muziek.
Ook via John Grant en aERodynamIC bij deze verzamelaar terechtgekomen.
Ik denk dat ik al hun albums maar eens ga beluisteren.
Dit is grote klasse

avatar van aERodynamIC
4,5
Moet je zeer zeker doen: die albums zijn schitterend.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:58 uur

geplaatst: vandaag om 14:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.