Nightingale - Retribution (2014)

Zweden
Rock / Metal
Label: Inside Out

1. On Stolen Wings (4:29)
  2. Lucifer's Lament (4:49)
  3. Chasing the Storm Away (3:52)
  4. Warriors of the Dawn (3:41)
  5. Forevermore (4:07)
  6. Divided I Fall (3:39)
  7. The Voyage of Endurance (5:06)
  8. 27 (Curse or Coincidence) (5:10)
  9. The Maze (3:52)
  10. Echoes of a Dream (5:43)
avatar van pos
pos
Ik had om 1 of andere reden niet zo veel vertrouwen in deze nieuwe Nightingale, maar na een eerste beluistering hoor ik toch gelijk veel mooie dingen. Vooral het 2e gedeelte van de cd spreekt me gelijk enorm aan. Morgen maar eens echt goed voor gaan zitten. Nu al zin in.

avatar van pos
pos
Sterke erg melodieuze plaat. AOR maar dan met de typerende Dan Swano stem eroverheen. Divided i Fall doet me dan weer erg aan zijn Unicorn periode denken. Constante kwaliteit op deze cd.

avatar van rushanne
Ben vreselijk benieuwd, cd is besteld

avatar van horned_reaper
Forevermore is een erg mooi nummer!

Toch moet deze plaat nog een beetje groeien, ik ben nog niet enorm enthousiast.

avatar van rushanne
Het is inderdaad een groeier. Maar het is gewoon een echte "Swano" plaat, dus contant een hoog niveau. Uitschieters zijn Forevermore en Divided I Fall, wat inderdaad een behoorlijke Unicorn-feel heeft. En Chasing The Storm Away steekt daar dan weer bovenuit

avatar van notsub
Nightingale laat iets meer ruimte voor subtiliteit toe in haar sound en dat betaalt zich uit. De zang is zo kenmerkend en het ijkpunt van de band, maar ik ben vooral onder de indruk van Chasing The Storm Away. Die luchtige ondertoon werkt uitstekend in dat nummer. De ballads zijn niet allemaal mijn ding, maar deze CD is best een kleine verrassing op zich.

Wat een machtige cd. Ijzersterk gezongen gespeeld en geproduceerd.