Turquoise Days - Alternative Strategies (2009)

Label: Minimal Wave

1. Grey Skies (4:18)
  2. Hide (5:33)
  3. Blurred [Demo] (3:24)
  4. Alternative Strategies (3:18)
  5. French Film Backwards (2:09)
  6. Blurred (3:26)
  7. Scattering Seeds (5:47)
  8. Parafoil (4:58)
  9. European Mind (3:25)
Parlotones
Deze lp komt uit 1981 en niet uit 2009 zoals er vermeld staat. Het album in 2009 opnieuw uitgebracht en Remastered. De band is afkomstig uit Jersey , Channel Islands. Frankrijk/Normandié] En de band leden zijn David lee breton [ synthesizers] en Luciano Brambilla [bass, guitar and lead vox]. Deze informatie is te vinden in een zelfgemaakte clip bij de song Scattering seeds. Het is te vergelijken met OMD, Ultravox in hun begin periode. Ze noemen het zelf Minimal Cold Wave. Heb een aantal nummers beluisterd en het komt mij wat vlak over, maar misschien heeft het wat meer luister beurten nodig. Er is ook nog een nummer dat Tonight heet en niet op Alternative Strategies staat,en wat lijkt op See You van Depeche Mode. Dus misschien hebben ze nog meer albums gemaakt. One day [1984]en Another green world [1990]zijn nummers die later uitgebracht zijn. Luciano Brambilla heeft ook een band dat The Parazone heet. Getuige het minialbum Rec/Play uit 2018.

Parlotones
Ik had in het boven staande bericht de vergelijking met de Echo and the Bunnymen weggehaald maar je hoort hier toch wel invloeden van die band in.

avatar van Chameleon Day
Parlotones schreef:
Deze lp komt uit 1981 ...

Het magische jaar van de post-punk...

Ik ken deze band en dit album niet. Zal het eens opzoeken op Spotify.

Chameleon Day schreef:

Het magische jaar van de post-punk...

Ik ken deze band en dit album niet. Zal het eens opzoeken op Spotify.

Ik heb geen spotify , heb aan YT voorlopig genoeg. In Grey Skies hoor ik Fade to grey van Visage. Kan ook bijna niet anders ze zijn grijs.

avatar van Premonition
Parlotones schreef:

De release op CD is wel 2009. De songs komen echter uit 1984, de band is opgericht in 1981 (na beluisteren van Heaven Up Here?). Echo and the Bunnymen hoor ik niet echt in terug, deze muziek is te electronisch.

avatar van Man of Sorrows
Met Echo & The Bunnymen heeft het inderdaad, ondanks de naam van dit duo, zeer weinig te maken. Het is gewoon minimal synth; hoewel ze in sommige nummers wel trachten richting post-punk te gaan. Dat laatste met weinig succes, want het zijn de eerste twee tracks met de minimal synth sound (Grey Skies en Hide) die prijsduiven zijn en worden gekoesterd door liefhebbers van het genre.

avatar van Man of Sorrows
Hide is echt een wereldsong, met haar combinatie van analoge synths en spaarzame gitaarklanken.

avatar van Chameleon Day
'Blurred' en 'Scattering Seeds' trekken hier m.i. vooral de aandacht. Verder niet heel bijzonder. Primitieve synth-wave met inderdaad een lichte neiging naar post-punk en met een sound die heel erg eind jaren 70 / beging jaren 80 ademt. Niet verkeerd hoor. Voor de fijnproevers van het genre.