Sheena Easton - You Could Have Been with Me (1981)

Label: EMI

1. A Little Tenderness (3:49)
  2. You Could Have Been with Me (3:48)
  3. Just Another Broken Heart (3:30)
  4. I'm Not Worth the Hurt (3:05)
  5. Savoir Faire (3:08)
  6. A Letter from Joey (3:44)
  7. Telephone Lines (3:23)
  8. Johnny (3:33)
  9. Trouble in the Shadows (3:14)
  10. When He Shines (3:56)
  11. Isn't It So * (2:51)
  12. For Your Eyes Only * (3:00)
  13. No One Ever Knows * (3:51)
avatar van Thunderball
Haar tweede plaat en meteen een vd beste! Het openings nr is mijn favoriet, maar ook de single You could have been with me mag er zijn.

Maar ook tracks 3 en 10 zijn klasse!

En wat te denken van die gave hoes, als tiener was dat me alleen al 20 gulden waard!

avatar van Angelo
Het openingsnummer ‘A little tenderness’ is het beste nummer van het album en dan te bedenken dat het nummer overal flopte. Alleen in Nederland was ‘ie terug te vinden in de hitlijsten (#38) en Japan (#58). Het nummer is niet alleen het beste nummer van het album, het is tevens een van de beste nummers uit Sheena’s oevre.

Maar ook het titeltrack nummer ‘You could have been with me’ mag er inderdaad zijn. De tekst en arrangement zijn werkelijk goed en de opbouw van het nummer is prachtig. ‘Just another broken heart’ is een middenmoter, ik kan me echter wel voorstellen dat het in de jaren ’80 een ontzettend hip nummer was. De beats in het nummer zijn ook echt zo jaren ’80! ‘I’m not worth the hurt’ is ook geen slecht nummer, wederom een lied voorzien van een prima tekst en arrangement.

‘Savoire faire’ vind ik persoonlijk iets minder maar slecht kan ik het niet noemen, het geluid is me iets te gedateerd. ‘A letter from Joey’ is weer een van de betere nummers van het album, vooral het intro maar ook het refrein vind ik erg lekker, het meest stevige nummer van het album. ‘Telephone lines’ een goede ballad wat ook erg krachtig en met overtuiging door Sheena wordt gebracht. ‘Johnny’ is ook zeker niet slecht, dat komt omdat het nummer omhoog wordt gelift door de achtergrond vocalen en de electrische gitaar. ‘In the shadows’ is ook middenmoter, maar wel een groeier. Als je ‘m wat vaker hoort wordt hij beter. ‘When he shines’ vind ik het minste nummer van het album, maar ik kan wel begrijpen waarom ervoor gekozen om dit album af te sluiten. Hij zal namelijk bij velen worden gezien als beste ballad van het album – alleen hou ik hier dus weer niet van, ik vind het weer iets te braafjes.

Ik denk dat je rustig mag concluderen dat dit Sheena’s beste bijdrage is uit haar gehele discografie. Het valt me op dat in principe best veel single materiaal op dit album staat, in de zin dat veel nummers potentieel goed hadden kunnen scoren in de jaren ’80. En de albumcover vind ik best vet ja.