Tot het eindelijk 4 mei is en Manilla Road voor het eerst in Nederland te bewonderen zal zijn in Leiden, moesten we twee keer naar België afreizen om Manilla Road daar in behoorlijk goed gevulde zaaltjes te zien spelen. Onze zuiderburen weten wat lekker is, maar hier moet een band (en de fans) 40 jaar wachten voor een zaal eindelijk besluit er eens wat mee te doen. Goed, de archaische epic heavy metal met doom/thrash invloeden zal voor Nederlandse begrippen wel weer 'te oubollig' zijn, maar verdomd als MR niet een van mijn favoriete bands is. Voor de volgende marathon gaan Ruudc en ik dan ook even flink wat eerste cijfers en recensies plaatsen bij deze band.
Invasion is een album dat nog ver van de klassieke sound afstaat, daar het vooral psychedelica is die hier gebracht wordt. Dat levert prachtige gitaar- en baspartijen op, maar op tekstueel vlak valt het nog erg plat allemaal. The Dream Lives On, Cat And Mouse en Street Jammer zijn vooral simpeltjes, ook al valt er muzikaal een hoop te genieten, en zanger Mark Shelton heeft zijn stembanden zeker nog niet compleet warmgedraaid. Compleet erg is dit echter niet, want tracks als Far Side Of The Sun, het folkloristische Centurian War Games en het weergaloze The Empire gaan er met gemak in. Het rammelt bij vlagen nog een beetje (en doet daardoor denken aan Rush' Caress Of Steel), maar laat wel al genoeg muzikaal vakmanschap horen om meer van te willen meemaken. Verre van het beste werk, maar voor zover psychedelische metal bestaat is Invasion zeker niet het minste album dat hiervan te horen zou zijn.