Cannata - Mysterium Magnum (2006)

Label: Oxford Circus

1. Spirit of the Four Winds (8:01)
  2. Kali Allah (2:51)
  3. Somewhere Beyond the Sun (8:48)
  4. 4:17 (California) (3:39)
  5. King of the Mountain (5:04)
  6. Promise You Heaven (5:03)
  7. Book of Ages (4:39)
  8. Tears of America (5:51)
  9. Wanted: Dead Or Alive (3:34)
  10. Life: 101 (4:19)
  11. French (3:05)
  12. Reason to Live (3:30)
  13. Reprise: Kali Allah (1:05)
avatar van BlauweVla
In 2006 ineens een nieuw album! Zou dat destijds expres zo gedaan zijn, zonder veel vooraankondigingen in de media? Misschien wel zo handig, want als fans jarenlang steeds maar weer lezen dat er een album staat aan te komen kan het zo gebeuren dat ie alleen nog maar tegen kan vallen, kijk naar wat er waarschijnlijk gebeuren gaat met "Chinese Democracy" van Guns N' Roses.

Op de mooie nieuwe site van Cannata zijn wat dingen te horen en te zien en op CD Baby zijn fragmenten van alle dertien stukken achter elkaar te beluisteren in één ruk. Wat mij opvalt is dat het me erg aan de nieuwere stukken van het voorgaande album "Tamorok" doet denken, hoewel er ook wat echte progrock nummers opstaan dit keer. Volgens mij probeerde Jeff Cannata ook nu weer met iets anders te komen en met die afwijkende nummers tussendoor is dat deels wel gelukt denk ik. Maar het is al es vaker gezegd; Cannata doet op ieder album progressiever aan, maar wel zonder de eigen smoel te verliezen gelukkig. Er staan ook twee Arc Angel stukken op, in nieuwe versies; "Wanted: Dead or Alive" en "King of the Mountain" (Jeff Cannata was in 1983 zanger en bandleider van het Arc Angel project). Die nieuwe uitvoeringen halen het denk ik niet bij de originelen, maar wel leuk voor de heb, zeker voor de mensen die het fantastische, maar moeilijk te krijgen Arc Angel album nooit hebben gehoord.

Van mij mag Cannata nog wel es plotseling met een nieuw album komen!