Global Communication - The Keongaku EP (1992)

Electronic
Label: Evolution

1. Incidental Harmonies (8:36)
  2. Sublime Creation (5:22)
avatar van John Doe
The Keonaku EP is het eerste officiële werk van het duo achter Global Communication. Het riep veel goede reacties op destijds, ook al was de uitgave van de plaat best limited met 700 kopieën (heeft net wel een rerelease gekregen trouwens).

''Incidental Harmonies'' brengt meteen de recht toe recht aan ambientmuziek die ze als Global Communication zouden blijven uitbrengen. Door het nummer heen wordt het geluid van een pompend hart gebruikt op verschillende snelheden. In het begin rustig, in het midden sneller en op het eind hoor je het hart langzaam stoppen. Ook wel leuk is een synth in solo die even op een manier wordt gebruikt zoals later in het nummer Nine van Autechre. Net na die solo merk ik dat Global Communication toch net niet ervaren genoeg is om het nummer een mooi vloeiend verloop te geven ''Sublime Creation'' doet dat beter, de betere van de twee ook als je het mij vraagt. Kwa geluiden een soort Weather Experience van The Prodigy, zonder wild stuk dan, maar met wel een actievere beat dan in de opener van deze EP. 3,75 ster zou ik hiervoor op dit moment eigenlijk willen geven

avatar van bas
bas
deze zat ik vanmiddag te draaien in onze platenzaak, bij 33 rpm. tot ik op de plaat zag dat ie bij 45 rpm gedraaid moest worden. hmmm. Wel een lekkere beat, klinkt bij beide snelheden goed Het had niet veel gescheeld of ik had 'm meegenomen.