menu

Manilla Road - Out of the Abyss (1988)

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Black Dragon

  1. Whitechapel (7:17)
  2. Rites of Blood (4:18)
  3. Out of the Abyss (3:25)
  4. Return of the Old Ones (6:22)
  5. Black Cauldron (2:57)
  6. Midnight Meat Train (3:00)
  7. War in Heaven (4:57)
  8. Slaughterhouse (3:40)
  9. Helicon (6:39)
totale tijdsduur: 42:35
zoeken in:
avatar van RuudC
3,0
Slechts War In Heaven is nog wel interessant, maar verder slaat Manilla Road de plank flink mis door thrash te spelen. Het past ze gewoon niet.

avatar van lennert
3,5
Vreemde gewaarwording na het weergaloze en majestueuze Mystification. De productie gooit ook wel een hoop roet in het eten, aangezien het allemaal gortdroog en dunnetjes klinkt. Op het vorige album was de band al druk bezig om zichzelf de thrashmetalsound eigen te maken, maar op Out Of The Abyss slaat men net iets te ver door. Te weinig melodie en teveel ros-ros-roswerk is het resultaat. Op zich is het geen heel groot probleem, aangezien een aantal songs (Rites Of Blood, Return Of The Old Ones, War In Heaven, Helicon) wel degelijk heel tof zijn. Grappig ook om te horen dat Out Of The Abyss en Black Cauldron eigenlijk qua rifftechniek een soort van blauwdruk voor Iced Earth's Night Of The Stormrider lijken te zijn. Benieuwd of Jon Schaffer hier toon ook naar geluisterd heeft.

Shelton's falsettogilletjes blijven verwonderen. Doorgaans heeft hij vooral een klaaglijke stem, maar de Halforduithalen werken bij vlagen best goed. Dat hij ze verder niet meer kan doen verbaast dan weer niets, maar op zich zorgt het hier voor een leuk effect. Dat Out Of The Abyss verder een wat minder album is in de catalogus is wel een feit, maar leuk kan ik het nog steeds wel noemen.

1. Mystification
2. The Deluge
3. Open The Gates
4. Mark Of The Beast
5. Crystal Logic
6. Invasion
7. Out Of The Abyss
8. Metal

avatar van RuudC
3,0
Hmm, niet veel veranderd in een jaar tijd. Wel merk ik dat ik wat hard was tegen Out Of The Abyss. Er staan songs op die me echt niks doen. Simpele thrash met een waardeloze productie, zoals je hoort op Black Cauldron en Midnight Meat Train. Daar staat dan wel weer het mooie War In Heaven tegenover, maar dat had eigenlijk gewoon op Mystification moeten staan.

Ik waardeer de innovatieve drang van Manilla Road, maar hier leveren ze teveel identiteit in. Het geluid is vrij matig. Een aantal songs (vooral de eerste vier) laten horen dat Manilla Road hier wel goede ideëen heeft, maar de uitwerking is er niet naar. Het is jammer dat de band hier doorgeschoten is in het experimenteren. Hadden ze aan de stijl van Mystification vastgehouden, dan had er wellicht een volle ster extra in kunnen zitten.

Tussenstand
1. Open The Gates
2. Mystification
3. Mark Of The Beast
4. Crystal Logic
5. The Deluge
6. Invasion
7. Metal
8. Out Of The Abyss

Gast
geplaatst: vandaag om 11:00 uur

geplaatst: vandaag om 11:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.