Saint Saviour - In the Seams (2014)

Electronic / Pop

10. A Word (2:50)
  11. James (3:52)
  12. St. Malo (4:40)
avatar van muziekobsessie
prachtige baroque pop/folk op piano basis. erg mooi, glasheldere zang en soms lekker tegendraadse melodieen die t niet gezapig maken zoals dat zovaak gebeurd. en gelukkig geen electronica zoals hierboven verkeerd staat vermeld. nobody died en sad kid alvast bloedmooi! De nieuwe linda perhacs misschien?

Nu barst het van dit soort lieftallige dames in muziekland dus is het lastig om op te vallen: engelenzang, gedragen liedjes, strijkers... het is niet nieuw meer.
Dan een Kate Bush / Toris Amos echo en genoeg folk zangeressen die in te vullen zijn. Snufje Goldfrapp af en toe (de folk kant) en Vashti Bunyan. Ik hoor zelfs een beetje van The Magic Theatre (en dan met name in de zang).

En toch heeft ze wel iets eigens en dat komt vooral doordat de nummers sterk in elkaar zitten en ze je gevoelige snaar af en toe weet te raken. Het gaat dus verder dan mooizingerij alleen.

En dan denk ik? Boeiend allemaal.. Dit is gewoon mooi en goed. Niets meer aan willen veranderen