Taake - Stridens Hus (2014)

Noorwegen
Label: Dark Essence

1. Gamle Norig (5:54)
  2. Orm (6:43)
  3. Det Fins en Prins (8:07)
  4. Stank (6:20)
  5. En Sang Til Sand Om Ildebrann (5:06)
  6. Kongsgaard Bestaar (5:35)
  7. Vinger (5:49)
avatar van Metalhead99
"Stridens Hus" begint met krachtig riffwerk in "Gamle Norig". Hier voegt na een aantal seconden de rest van de instrumentatie (bas en drums) zich bij. Na een minuut begint Hoest met veel haat en venijn in zijn stem aan zijn haatzaaierij. Daarna weet "Orm" te boeien door de hier en daar originele tempowisselingen. "Det Fins en Prins" kende ik al van de Kulde EP, maar blijft een geweldig krachtig Black Metal nummer om te horen. In "Stank" speelt de instrumentatie een centrale rol en in deze track is goed te horen hoe veelzijdig Taake's muziek nog kan klinken. Erg sterk riffwerk en wederom een lekker krachtig geluid.
De 3 tracks die hierna volgen weten de kwaliteit goed vast te houden. De productie is ook noemenswaardig goed te noemen. Dit zorgt voor een misschien wat "clean" geluid voor Black Metal begrippen, maar Taake bewijst het goed te kunnen hebben.
Erg genietbaar voor de liefhebbers van het genre.