The White Album - The Quiet Strum (2014)

Denemarken
Folk / Rock
Label: Parlophone

1. Another (2:50)
  2. Kings and Aces (2:49)
  3. Feed It to the Children (3:01)
  4. Baudelaire (3:36)
  5. Bent Out of Shape (2:51)
  6. Guns and Ammunition (4:02)
  7. I Remember Well (4:21)
  8. Fall at Will (4:24)
  9. I Think We Have to Talk (3:08)
  10. Wax on Wax Off (5:27)
  11. Jericho (1:02)
En toen zag ik die hoes en dacht 'heeft Stephen Ellis, de zanger van Revere, zonder dat ik het wist een solo-album uitgebracht?'. Nee dus

Uit Denemarken komt fijne muziek. Uit het hoge noorden komt sowieso wel vaker fijne muziek.

The White Album bestaat uit 3 mannen met baarden en ze maken vrij relaxte folk. Ásgeir zonder de lichte elektronische invloeden. Meer folky.

Ja, het is niet echt nieuw wat we horen maar het klinkt zeer aangenaam allemaal.
Dat zijn de gevaarlijke albums, want meestal verdwijnen ze al snel naar de achtergrond. Mijn gevoel zegt dat dit langer mee kan gaan omdat het voor mij de invloeden heeft die ik waardeer in muziek: de folky kant heeft een beetje zijn uiterste datum bereikt maar de manier van zingen trekt me over de streep. Ietwat androgeen , ondanks de stoere baarden-looks, op een bedje van rustige gitaren.

Voor spanning hoef je hier niet te wezen, wel voor zeer gedegen folk uit Denemarken gemaakt door mannen die weten hoe je aangename liedjes schrijft.

ohmusica
goede tip aero, klinkt aangenaam, gewoon goede muziek

Ik heb het inmiddels op vinyl met handtekeningen, er waren er maar 25 van (Deense website) dus dat zegt wel iets: zijn in eigen land dan ook niet zo groot neem ik aan en waarschijnlijk ben ik de eerste buiten Denemarken