Dub Syndicate - Hard Food (2015)

Reggae

12. Love Is Coming
  13. Police in Helicopter
  14. Rock with You Baby
avatar van davevr
Dub Syndicate, met de fameuse Lincoln 'style' Scott, reggae legende op de drums. Ooit nog gezien met african Head Charge in CC België in Hasselt. Hij was net klaar met dit album toen hij afgelopen oktober op 58-jarige leeftijd vermoord werd. De man werd bekend door te werken met groepen als Israel Vibration, Bunny Wailer, Gregory Isaacs, African Head Charge etc.

Opgenomen in Jamaica en afgemixt door the usual suspects (hallo Adrien Sherwood). Wat kan ik hier over zeggen, "weer eens een heel goeie plaat". Lee zit weer eens wat te neuzelen (en dat kan hij toch wel heel goed), U-roy the chanten en Bunny Wailer wat te zingen over Jah. En Sherwood gooit er overdubs en crazy synths overheen. niet echt goed voor een familiefeest, maar goeie plaat van een reggae legende.

De reggaewereld verliest toch wel 1 van zijn smaakmakers.

avatar van Metalhead99
Voor mij een kennismaking met het "Dub Syndicate" en zeker een positieve kennismaking. Met name door de old school vibe die ze erin weten te houden door de keyboards en het "gewone drumwerk" (zonder al teveel productionele foefjes). Vooral het nummer met Bunny Wailer maakt, mede door de sterke stem van de inmiddels 68-jarige Jamaicaan, indruk. Verder ook fijn gebruik gemaakt van de Melodica in "A Good Thing" en een sterke dub versie van het klassieke "Police in Helicopter" van wijlen John Holt.
Duidelijk gemaakt door mensen die goed weten waar ze mee bezig zijn. Een erg fijn album voor de reggae/dub liefhebbers.