Akufen - Québec Nightclub (2001)

Canada
Electronic
Label: Perlon

1. Quebec Nightclub (8:48)
  2. Whore House (6:54)
  3. New Process (2:34)
  4. Radio Shuffle (6:11)
  5. Québec Shuffle.RMX [Pantytec Remix] (5:55)
  6. Brown Hawaï (7:21)
avatar van T.O.
Wel een aardige release van Akufen, veel minimaal gepruttel en af en toe een circus van radio-samples, zoals in New Process en Radio Shuffle. Best origineel, maar het moet niet te lang duren.

Joyrex
Wat mij betreft is deze ep een voorstudie van Marc Leclairs full length 'My Way'. De samples klinken net als op zijn album alsof er flink met de radio wordt gespeeld, de beats zijn gevarieerder dan voorgaande 12"-es op Oral en Trapez en het nodigt allemaal net wat meer uit tot luisteren op je slaapkamer. Voorgaand werk was naar mijn mening toch meer op de dansvloer georiënteerd. Mensen die Akufen nog niet kennen kunnen het beste met deze klassieker in wording beginnen, die net wat spannender klinkt dan 'My Way'.

****