Luke Vibert - YosepH (2003)

Dance / Electronic

10. YosepH (3:33)
  11. Slowfast (4:30)
  12. Snapdance (4:13)
  13. Harmonic (4:33)
Lekkere plaat, alleen naar mijn mening niet zo goed als de opvolger, Lover's acid. Deze plaat bevat ook wat meer rustigere acid nummers ipv de wilde acid op Lover's Acid.

avatar van T.O.
Lekker geproduceerde plaat, maar helaas zonder echte hoogtepunten.

avatar van John Doe
Ik ken alleen I Love Acid, maar dat is al wel een hoogtepunt voor mij Het plezier ligt 'm in het laidback funk-gehalte.

Nu als geheel luisterend,

Tja, wat zijn hoogtepunten? Viberts muziek heeft meestal een nogal voortjakkerend karakter. Vind je het plezier in het geluid zoals gepresenteerd dan is het een vet feest in mijn ogen. Het gevoel dat er iets ontbreekt heb ik dan niet. Toch denk ik af en toe wel, ga eens wat opgevoerder te werk met je ritmes. Bij NokTup stel ik me bijvoorbeeld een sneller breakritme voor dat het beste kan inkomen na de intro. Maar Luke Vibert houdt het graag steady en die manier ben ik ook erg gaan waarderen.

avatar van T.O.
Ik bedoelde zoiets als: het kabbelt allemaal een beetje voort zonder dat ik er erg in heb. Zoiets had ik laatst toevallig ook bij Drexciya.

Misschien is "midtempo-electronic" niet helemaal mijn ding of zo Hoewel deze plaat wel iets meer luisterbeurten van mijn kant verdient.

T.O. schreef:
dat kan ik begrijpen, ik heb dat bij veel muziek en bij dit album ook. Maar als ik denk aan hoe dit op een feest klinkt, met mensen die er blij op dansen, dan ga ik ineens echt luisteren en genieten. Fantasie is de sleutel.

DevendraBan
Vibert maakt geweldige 'acid disco' met een enorm gevoel voor humor. Zijn acid is dansbaar, grappig en gewoon heerlijk om naar te luisteren.
Hoogtepunten zijn hier zeker wel! Met name het geweldige I Love Acid -dat je hersenen als het ware indoctrineert zodat je geen LSD meer nodig hebt- en het geweldige Acidisco!

John Doe schreef:
...Maar als ik denk aan hoe dit op een feest klinkt, met mensen die er blij op dansen, dan ga ik ineens echt luisteren en genieten. Fantasie is de sleutel.

Ik heb het al twee keer mogen aanschouwen. 't Is helemaal feest als Vibert draait! Veel fantasie heb ik er niet meer voor nodig.

Een dikke 4* voor dit plaatje.

avatar van John Doe
Mooi om te lezen. ja Vibert live is feest, ook veel vrouwen die ervan blijken te houden. Een echt goede laptop draaier.

avatar van YoG
YoG
John Doe schreef:
ja Vibert live is feest,

is in staat een joint te draaien terwijl ie mixt

Calmdown!
Lekkere plaat. Vind het juist wel verfrissend die wat relaxtere acid sound!