The Cosmic Jokers - Galactic Supermarket (1974)

West-Duitsland
Label: Ohr

1. Kinder des Alles (1) (5:27)
  2. Kinder des Alles (2) (6:13)
  3. Kinder des Alles (3) (7:23)
  4. Galactic Supermarket (1) (5:32)
  5. Galactic Supermarket (2) (5:34)
  6. Galactic Supermarket (3) (8:21)
avatar van Gerards Dream
Opnieuw een pracht album uit de serie van The Cosmic Jokers. Al vrij vlot is de gitaar van Manuel Göttsching te horen en alleen daardoor begin ik al te zweven naar grootte hoogten.

Het drieluik Kinder des Alles is een zeer fraaie trilogie aan rock, kosmisch en minder plaatsbare klanken. Hierdoor zit ik al vrij snel aan de andere zijde van de dampkring. Niet direct te plaatsen klanken zijn te horen op experimentele tonen uit wel te plaatsen instrumenten. Hierdoor is het mooi mix geworden die erg boeiend is om na te luisteren. En af en toe is de stem van Gille te horen die er een heerlijke bizare tint aan geeft.

Het tweede drieluik Galactic Supermarket begint heerlijk duister. Zo zou ik wel eens Albert Heijn binnen willen gaan. Daarna zijn al vrij snel rock-klanken te horen op experimentele klanken en af en toe is daar de stem van Gille. Hier en daar slaat de stress even toe op de vraag wat: Eten we vandaag? Maar verder lijkt het mij daar boven heerlijk boodscappen doen. Ruimte zat, niemand die je voor de voeten loopt en daarnaast heerlijke kosmisch muziek met rock-invloeden. Wat wil een mens nog meer? Oh ja, de stem van Gille die de aanbiedingen aanprijst. Al met al heerlijk winkelen aldaar en de wielen van het wagentje lopen niet vast.

Kortom; er is opnieuw sprake van een heerlijk album uit de Krautrock scene met muziek die geestverruimend werkt.