Il Balletto di Bronzo - YS (1972)

Italiƫ
Label: Polydor

1. Introduzione (15:11)
  2. Primo Incontro (3:27)
  3. Secondo Incontro (3:06)
  4. Terzo Incontro (4:33)
  5. Epilogo (11:30)
  6. La Tua Casa Comoda * (3:46)
avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Langzaamaan ben ik me ook wat in Italiaanse progressieve rock uit de jaren '70 aan het verdiepen en er komt best eens wat moois langs af en toe. Dit chaotische plaatje hoort daar vooralsnog niet bij...

Kingsnake
Kam me zo even snel, deze niet herinneren.
Lijkt wel Mata Hari op de hoes trouwens.

Nota bene, ik zie nu dat ik hier een 4,5 aan heb toegekend, dus kennelijk vind ik het geweldig. Thuis eens opzetten.

avatar van Guerrilla
Zeker is dat The Mars Volta hier schatplichtig aan is.

avatar van Leeds
Dit album behoort tot de beste progressieve muziek dat uit Italië komt. Chaotisch maar o zo meesterlijk uitgevoerd!

Mssr Renard
Onsamenhangende hak-op-de-tak-prog, waar de band 1001 dingen tegelijk wilt, maar er nergens in slaagt een degelijke song uit te werken.

Mssr Renard schreef:

La Tua Casa Comoda is best een degelijke song toch?

avatar van KKOPPI
Toch wel bijzonder. Ik kwam de beste man Gianni Leone tegen in 2019 na een concert van Simonetti. Daarna toch even deze plaat opgezet, en ik kom er regelmatig nog bij terug.