The Korgis - ...By Appointment (2015)

Alternatieve titel: By Appointment

Label: Angel Air

1. If I Had You (3:58)
  2. Everybody's Got to Learn Sometime (4:12)
  3. True Life Confessions (4:17)
  4. This World's for Everyone (3:27)
  5. Lines (3:12)
  6. Perfect Hostess (3:20)
  7. One Life (3:39)
  8. If It's Alright with You Baby (4:06)
  9. Hold On (4:12)
  10. Mount Everest Sings the Blues (2:32)
  11. All the Love in the World (3:37)
  12. I Just Can't Help It (3:44)
  13. That's What Friends Are For (3:14)
  14. Something About the Beatles (4:11)
  15. Young 'N' Russian (3:02)
  16. It Won't Be the Same Old Place (4:47)
  17. Art School Annexe (3:35)
  18. Rover's Return (3:28)
avatar van vigil
Waarom staat deze niet als verzamel op de site? Dat zal er mee te maken hebben dat het allemaal (ver)nieuw(d)e dan wel redelijk nieuwe versies van oud materiaal is.

The Korgis heeft zijn plekje in de muziekgeschiedenis veroverd door Everybody's Got to Learn Sometime, veel gecoverd maar vrijwel nooit in de buurt van het origineel.

Er staan 4 unplugged versies op dit album (ook Lines, de andere drie zijn als zodanig vermeld), als ik had mogen kiezen had ik vier liedjes het album laten afsluiten ipv verweven tussen de andere tracks omdat het gewoon niet echt past. Een ander geluid (de rest is veelal met synth en stem vocoder en die unplugged zijn juist heel vrij en open qua geluid) en uiteraard ook een andere invalshoek.

Verder een vermakelijk album van een aardige band. This Worlds for Everyone is voor mij het prijsnummer.

avatar van Wandelaar
In 1980 was ik 17 jaar en het nummer Everybody's Got to Learn Sometime deed toch wel wat met mijn adolescente ziel. De sfeer van eenzaamheid, het simpele naakte synthesizer-thema door het hele lied, de ongetwijfeld aangrijpende tekst (daar lette ik eigenlijk nog nauwelijks op) en het unieke van dit geluid, deed me de oren spitsen.

In 1980 was synth-pop hot. Ik denk aan dit heel speciale genre, het smalle paadje, dat bewandeld werd door acts als New Musik, Buggles en dit: The Korgis. Het waren een beetje rare gasten, komend van een andere planeet. Songs verpakt in een soort strakke koelheid, gecombineerd met zwaar emotionele melodieën. Tja, het hád wat.

Er zat toch echt wel meer in dan die ene song. Dit album is een beetje een vreemde verzameling, maar zeer onderhoudend. Oorspronkelijke opnames en meer recente remakes en eigenlijk heb je de kern van dit creatieve duo, Andy Davis en James Warren, op dit album wel te pakken. Afgesloten met dat heerlijk afwijkende hondendansje: Rover's Return.

Favoriet is het wat weekmakende maar toch prachtige: All the Love in the World.