Robby Valentine - Bizarro World (2014)

Label: Valentine (I)

1. Interlude Bizarre (2:05)
  2. Bizarro World (4:16)

3. Rockstar (4:16)
  4. You're Tearing Me Down (3:20)
  5. Deadbeat Boy (3:04)
  6. Schizophonicated (4:26)
  7. Trip to the Moon (3:56)
  8. Close the Door (3:08)
  9. From Dusk Till Dawn (We Got the Groove) (3:18)
  10. Save Our Souls (4:12)

11. Black Rain (4:51)

12. The Mistake (5:17)
Robby Valentine heeft begin jaren 90 met zijn eerste 2 albums nog redelijk wat bekendheid gehad in Nederland. De overige 8 albums deden het nog goed in Japan. De laatste jaren is het daar ook wat minder. Hij wil het opnieuw proberen met dit album en heeft er vertrouwen in. Na de eerste maand was het album al slecht leverbaar door goede verkoop cijfers.

Wat krijg je als Queen, Muse, Mika, Savage Garden en Justin Timberlake door de blender gooit? Dan krijg je Robby Valentine blijkbaar....

Het album is een leuke mix wat werkelijk alle kanten op gaat.

De intro "Interlude Bizarre" begint met een lekker piano tune waarna de openings track "Bizarro World" begint, een heerlijk stevig rock nummer welke nog het meeste kent als een stevige Queen track. Het nummer "Rockstar" is een rock nummer welke ik zelf iets minder waardeer. Het pakt me niet echt. "You're Tearing Me Down" is een rustig nummer met een deuntje welke in je hoofd blijft hangen. Je herkent hier Justin Timberlake in terug. Justin Timberlake zou er een dikke hit mee hebben gescoord. "Deadbeat Boy" heeft best wat weg van "Seaside Rendevouz" van "A night at the Opera" van Queen met een Mika sausje. "Schizophonicated" had zo een nummer van Muse kunnen zijn, zowel wat gitaar betreft als zang. "Trip to the Moon" heeft wat weg van Savage Garden "To the moon and back", een lekker pop plaatje. De volgende 2 nummers "Close the Door" rock ballad" en "From Dusk Till Dawn (We Got the Groove)" met dance invloeden liggen ook prima in het gehoor. De laatste 3 nummers zijn weer heel verschillende en ook prima.

Kortom een leuk gevarieerd album welke alle kanten op gaat. Dat is ook het lastige van dit album. Niet iedereen zal alle nummers kunnen waarderen omdat het juist zo divers is en daarom moeilijk aansluiting vinden.