Shaka Ponk - The Geeks and the Jerkin' Socks (2011)

Frankrijk

met Beat Assailant

12. Palabra Mi Amor

met Bertrand Cantat

avatar van GreenGold
Shaka Ponk, een vreemde groep uit Frankrijk die een unieke combinatie maken tussen rock en elektronische muziek. Er zijn echter weinig genres waar ze geen inspiratie uit hebben genomen wat hun muziek tot een vreemd maar uniek en toch erg gaaf geheel maakt. The Geeks and Jerkin Socks is hun beste album tot nu toe, en volgens mij ben ik niet de enige die dit denkt.

Dit is hun derde album maar het eerste waarbij zangeres Samaha Sam aanwezig is. Zij is de sleutel geweest die de band uit de vreemde vogel fase heeft gehaald en dit album laat heel goed de energie en creativiteit horen die ze hier door hebben gekregen. Over het algemeen zingen ze gewoon in het engels maar soms komt er wat frans en spaans tussendoor. Dit is geen klacht want ik kan het waarderen als een band zich niet tot een taal beperkt, hoewel het erg logisch is om dat te doen.

Niet alle nummers zijn even sterk, daarom dat ik niet hoger dan een 4 kon geven. Het is echter gebruikelijk bij een band zo experimenteel en afwisselend als deze dat er op ieder album nummers staan die je minder bevallen, puur omdat er zoveel verschillende dingen gebeuren. De nummers die ik kan missen zijn Brunette Localicious, Dancing Dead en Old School Rocka. Dit zijn dus maar 3 van de 12 nummers, de andere 9 vind ik echte toppers. Goede lyrics, mooie productie, muzikaal zit het sterk in elkaar en er wordt ook goed nagedacht over de presentatie in de cd en de videoclips. Dit is niet muziek voor iedereen, maar als je interesse hebt in een unieke moderne band met een voorliefde voor elektronische muziek en een rock attitude, dan is dit het album wat je wil luisteren!

Favoriete tracks:
- I'm Picky
- Sex Ball
- Palabra Mi Amor

"I'm picky cause I'm all alone. Maybe I'm alone cause I'm a picky one. I got a lotta girls waiting for me not to call. Another sunday morning on my own."