Mount Eerie - Sauna (2015)

Folk / Rock

10. Books (3:30)
  11. This (3:18)
  12. Youth (5:27)
dix
Na talloze Scandinavische boshut-related releases is dit natuurlijk een logische volgende stap.

avatar van itchy
Ik begin wel benieuwd te worden wat (something) toch is. Hij blijft daar maar over doorgaan.

dix
Heb 'm besteld bij het Japanse 7ep.net. Niks geen pre-order dus ik ben benieuwd.
Zou toch mooi zijn als ik dé plaat van 2015 al begin januari in huis weet te halen.

Je album beginnen met dikke keyboard/orgel drones, met op de achtergrond knetterend kampvuur en bliksem. Ja, dat moet Elverum wezen. Duister en rauw album, met veel drones, industrial en noise, tenmidden van kleine folkliedjes, soms in duet. Ik heb niet gehoord wat Elverum te zeggen heeft over (something), maar ik vind het een weinig bijzondere instrumental.

Ff inkomen, want dit valt niet gelijk op zn plaats. Mooi is het wel. Neigt meer naar The Glow part 2 dan dat het klinkt als Wind's Poem.....al moet je het dus wel in de hoek van die 2 platen zoeken. Maar die harmonieuze samenzang en verrassende pop-tussendoortjes tenmidden van al het geweld is op zn minst apart te noemen.

dix
Een paar draaibeurten gehad....
Nou Phil, die commercieele doorbraak zit er wederom niet in

front242
straffe lp, commercieel zal het nooit worden, moet ook niet als het maar goed is

dix schreef:

Nee dus. Deze nieuwe Mount Eerie is onderhoudend, en 'Boat' is een voltreffer, midscheeps. Maar al met al klinkt Sauna vooral als een staalkaart van Phil's kunnen zonder dat een en ander coherent wil worden.
Een beetje een zooitje eigenlijk, meer nog dan de verzamelaars die hij eerder op ons losliet. En Something is toch gewoon een stukkie Steve Reich op z'n Elverums? Daar word ik niet warm of koud van ...

avatar van itchy
dix schreef:
En Something is toch gewoon een stukkie Steve Reich op z'n Elverums?

Zoals hij zelf al toegaf in de Canvasconnectie

avatar van popstranger
Een vooral hermetisch gesloten plaat. Een universum waar je moeilijk in geraakt. Muziek die tijd nodig heeft. Ben er bij momenten nog niet uit wat ik van dit album moet vinden. Het tweeluik Boat en Planets gevolgd door Pumpkin zijn voor mij het sterkste uit dit album maar vraag het mij later nog eens en misschien krijg je dan wel een heel ander antwoord...

avatar van philtuper
Zijn nieuwe belooft ook wat. Poe hee, wat een verhaal...