John Foxx - In Mysterious Ways (1985)

Rock / Electronic
Label: Virgin

1. Stars on Fire (5:35)
  2. Lose All Sense of Time (4:19)
  3. Spin Away * (6:43)
  4. What Kind of Girl (5:03)
  5. Shine On (4:41)
  6. Enter the Angel (3:59)
  7. In Mysterious Ways (3:06)
  8. This Side of Paradise (4:38)
  9. Stepping Softly (3:59)
  10. Morning Glory (5:55)
  11. Enter the Angel II (2:17)
  12. Lumen de Lumen * (2:31)
  13. Hiding in Plain Sight * (5:52)
  14. City of Lights * (3:38)
  15. Enter the Angel [Alternative Version] * (3:38)
  16. To Be with You [Alternative Version] * (4:41)
  17. And the Sky * (3:35)
  18. Shine On [Alternative Version] * (5:03)
  19. Magic * (3:35)
avatar van Gerards Dream
Van de vier John Foxx platen die ik heb is dit duidelijk de minste. Hadden de voorafgaande nog iets spannends of een bepaalde drive, bij deze ontbreekt dat. Hierdoor lijkt dit album maar niet op gang te komen. Al snel komt bij mij het beeld op dat ik in een saaie kroeg wat rond sta te hangen. Omdat het buiten noodweer is heb ik geen andere keus om maar in deze saaie kroeg te blijven. Echt vrolijk wordt ik hier niet van. Zo'n beat die zo wat in alle songs min of meer in hetzelfde patroon voorbij komt. Het maakt mij wat hangerig. Ik kan de krant pakken die voor mij ligt, maar daarvoor was ik niet naar de kroeg gekomen.

Door het noodweer zit ik alleen met de barkeeper in de kroeg. Ook hij is niet blij, niet zo zeer van de muziek, maar van het feit dat het grote publiek thuis blijft en hij naar zijn centen kan fluiten. Het enige waar we het over eens zijn is dat Jonh Foxx qua stem wel zijn best doet maar dat de instrumentatie niet je van het is. Samen wachten we tot dat de regen gestopt is en sluiten de kroeg. Hopelijk morgen een betere dag.

avatar van foxhusky
Nee, ik vind dit 4e solo-album van John Foxx niet slechter dan de vorige. Uit interviews weet ik dat John zelf een beetje de weg kwijt was tijdens de productie van dit album. Toch vind ik het erg mooi wat hij gemaakt heeft. Mijn fvoriet blijft 'The Garden' uit 1981, maar dit album 'In Mysterious Ways' mag er ook zijn.

Met name het basloopje in 'Shine on' vind ik heerlijk om te horen. En de rustige nummers 'In Mysterious Ways' en 'Morning Glory' vind ik echt wonderschoon. Toch begrijp ik de kritiek van Gerard wel een beetje, veel nummers lijken op elkaar door dezelfde beat. Het album biedt wat weinig variatie, dat klopt. Toch luister ik er erg graag naar, het schijfje beland regelmatig in mijn CD-speler.

avatar van WesleyX16
Die extra maakt het album wel iets gevarieerder. Het zijn zeker geen slechte songs. Ik begrijp ook wel dat de 10 oorspronkelijke songs meer een eenheid vormen. Eigenlijk vind ik van de albums die erna komen vooral de albums met The Math veel interessanter dan de overige albums. Het zijn meer de albums