U.D.O. - Decadent (2015)

2. Decadent (4:49)
  3. House of Fake (4:25)
  4. Mystery (4:35)
  5. Pain (5:10)
  6. Secrets in Paradise (5:00)
  7. Meaning of Life (4:33)
  8. Breathless (5:19)
  9. Fallen Angels * (4:55)
  10. Under Your Skin (4:22)
  11. Untouchable (5:09)
  12. Let Me Out * (3:55)
  13. Shadow Eyes * (4:20)
  14. Rebels of the Night (4:40)
  15. Words in Flame (7:35)
avatar van Metalhead99
Ik moet mezelf eigenlijk nog steeds eens wat meer verdiepen in Udo's werk, want zowel van dit werk als van het werk van Accept ken ik bar weinig. Zonde eigenlijk, want als hij met zijn 62 jaar en inmiddels ruim 35-jarige carrière nog steeds zo'n album kan brengen, dan moet het voorgaande werk zeker de moeite van het beluisteren waard zijn.
"Decadent" is een lekker uptempo Heavy(Speed?) Metal geworden. Opener "Speeder" kent gelijk al een lekker tempo en Udo's rauwe, raspende vocalen klinken lekker venijnig. Vooral het gitaarwerk lijkt een centrale rol te spelen en dit klinkt gewoon prima. Vakkundig, melodieus werk dat lekker in het gehoor ligt. Ook de productie helpt een handje mee, want alles klinkt erg mooi op elkaar ingespeeld.
Dit gaat op dezelfde manier door in de volgende nummers. Het enige waar je de deze mannen van kan beschuldigen is dat ze niet echt origineel zijn, maar laten we eerlijk zijn, dat weet je al voordat je aan deze plaat begint.
Opvallende nummers zijn "Mystery" met apart gitaar-/baswerk op het einde en aan het begin wat onheilspellend orgelwerk. Verder vind ik "Secrets in Paradise" ook erg mooi. Je zou van te voren verwachten dat Udo's zangstijl nou niet echt passend is voor ballads, maar hij laat in dit nummer horen dat deze combinatie prima kan. Een erg fijn nummer die even zorgt voor een moment van rust.
Nummers als "Breathless" en "Rebels of the Night" zijn lekkere Heavy Metal nummers die zeker voor een feestje kunnen zorgen als deze live gespeeld zouden worden. Tijd om deze band eens op mijn lijstje te zetten.

avatar van lynyrd
Nou die ballads van Udo krijg ik kromme tenen van en zakt me de broek af, rest is prima.