Pan American - 360 Business / 360 Bypass (2000)

Electronic / Avant-Garde
Label: Kranky

1. Steel Stars (10:41)
  2. Code (6:38)
  3. Double Rail (12:30)
  4. Coastal (5:23)
  5. K Luminate (9:27)
  6. Both Ends Fixed (11:25)
avatar van Nakur
Ik ben hier niet zo van onder de indruk, ik vind het leuk voor een keer. Nog geen score

fastpulseboy
ik vind het daarentegen helemaal super.....

avatar van Dr-Gonzo
Quiet City is mooi, de overige releases van Pan American doen me niet zoveel. Deze plaat doet door de rustige beats af en toe denken aan Yagya, maar dan hoor ik toch liever Yagya zelf. 3*

Aquila
Dr-Gonzo schreef:

Toch wel benieuwd waar dat verschil dan in zit. Quiet City vond ik ook mooi hoor, maar het debuut en met name For Waiting, for Chasing zijn toch minstens vergelijkbaar zo fraai??

avatar van Dr-Gonzo
Aquila schreef:
Toch wel benieuwd waar dat verschil dan in zit.

Terechte opmerking, die een antwoord verdient.
Ik heb zojuist voor de zekerheid Quiet City nog even beluisterd en ik kom wederom tot de conclusie dat ik die plaat duidelijker beter vind dan het overige werk. Dat komt vooral door de sfeer: een sfeer waarbij ik me een vredige, schemerige en warme zomeravond voorstel bij een knisperend kampvuur in het open veld. Die sfeer is consistent en wordt het gehele album niet doorbroken. Dat maakt de plaat als geheel sterker dan de som der delen. Op de overige platen ontbreekt ofwel de consistentie ofwel de warmte. Dat is in mijn ogen het verschil. Kun je iets met die uitleg?

Aquila
Dr-Gonzo schreef:
Dat is in mijn ogen het verschil. Kun je iets met die uitleg?
Tuurlijk. Het is ook persoonlijk, dus als jij dat zo ervaart - heb ik daar vrede mee. Ik heb dat vooral bij For Waiting for Chasing.

Heb vandaag van Labradford (ook Mark Nelson) fixed::context gedraaid. Het Labradford album waar ik het minste mee uit de voeten kan. Maar dat wel het meeste lijkt op Pan American werk. Ook geen logica, ook een gevoel... Quiet City gaat wellicht niet voor niets gepaard met een bonus DVD - het meest filmische album dehalve.