Obscure Thing schreef: Jongens check "Kairon; IRSE! - Ujubasajuba" nog even! Geweldige shoegaze/post-rock en gratis te downloaden op hun bandcamp. Ik hoorde ervan door de hype op RateYourMusic en ik werd niet telleurgesteld. Niks minder dan geweldig.
Fantastische tip, Obscure Thing! Echt een prachtig album. In het begin moest ik even wennen aan de hoge zang, maar nu ben ik echt verslaafd aan deze late toevoeging aan mijn jaarlijstje!
Geen probleem, ik heb inmiddels een paar keer het hele album geluisterd en het blijft goed overeind. Heerlijk om nog zon pareltje voor je kiezen te krijgen aan het eind van het jaar.
Net voor de eerste keer beluisterd en het beviel goed. Een naam waar ik aan moest denken was The Verve ten tijde van A Storm In Heaven, toen ze nog richting de shoegaze gingen. Die tweede stem aka de helium-Fin hoeft voor mij echt niet, vooral bij Amsterdam schiet ik daardoor ontzettend in de lach. Gewoon lekker instrumentaal houden op de opener Valorians na met het My Bloody Valentine-stijltje, daar passen de vocalen wel goed. De hoogtepunt zit hem toch echt in de psychedelische eindfase van deze plaat, prachtige jams.
Voor de slapende fans van deze band. Dit schijfje zal voor het eerst op vinyl verschijnen en zo ook de nieuweling die in februari zal uitkomen. Allen naar svart records dus.
Verder is dit een zeer leuke psychedelische trip met een zeer goede scheut shoegaze. Voor mij is dit vele maar beter dan het zo overroepen My Bloody Valentine.