Kairon; IRSE! - Ujubasajuba (2014)

Finland
Uitgebracht in eigen beheer

1. Valorians (5:02)
  2. Tzar Morei (9:44)
  3. Amsterdam (7:17)
  4. Swarm (9:40)
  5. Rulons (8:26)
  6. Les, Moh y Gribi (10:54)
avatar van Obscure Thing
Geweldige ontdekking zo even op de valreep van 2014 Een hypnotiserende mix tussen shoegaze en post-rock.

avatar van JSPR_G
Is dit instrumentaal?

avatar van Obscure Thing
Grote delen zijn instrumentaal, maar zit ook zang bij.

avatar van Rudi S
Obscure Thing schreef:
Jongens check "Kairon; IRSE! - Ujubasajuba" nog even! Geweldige shoegaze/post-rock en gratis te downloaden op hun bandcamp. Ik hoorde ervan door de hype op RateYourMusic en ik werd niet telleurgesteld. Niks minder dan geweldig.

Download | Bandcamp

Vrije donatie van Euro 0 tot ....

avatar van JSPR_G
Fantastische tip, Obscure Thing! Echt een prachtig album. In het begin moest ik even wennen aan de hoge zang, maar nu ben ik echt verslaafd aan deze late toevoeging aan mijn jaarlijstje!

avatar van Obscure Thing
Geen probleem, ik heb inmiddels een paar keer het hele album geluisterd en het blijft goed overeind. Heerlijk om nog zon pareltje voor je kiezen te krijgen aan het eind van het jaar.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Don Cappuccino zal deze ook zeker waarderen.

Dat een na laatste nummer is weergaloos !!

avatar van Don Cappuccino
Ik heb de eerste track gehoord en die smaakt naar meer. Deze plaat ga ik zeker eens helemaal beluisteren.

avatar van Don Cappuccino
Net voor de eerste keer beluisterd en het beviel goed. Een naam waar ik aan moest denken was The Verve ten tijde van A Storm In Heaven, toen ze nog richting de shoegaze gingen. Die tweede stem aka de helium-Fin hoeft voor mij echt niet, vooral bij Amsterdam schiet ik daardoor ontzettend in de lach. Gewoon lekker instrumentaal houden op de opener Valorians na met het My Bloody Valentine-stijltje, daar passen de vocalen wel goed. De hoogtepunt zit hem toch echt in de psychedelische eindfase van deze plaat, prachtige jams.

avatar van Leeds
Voor de slapende fans van deze band. Dit schijfje zal voor het eerst op vinyl verschijnen en zo ook de nieuweling die in februari zal uitkomen. Allen naar svart records dus.

Verder is dit een zeer leuke psychedelische trip met een zeer goede scheut shoegaze. Voor mij is dit vele maar beter dan het zo overroepen My Bloody Valentine.