Thunder - Back to the Black Country (2014)

1 stem

Label: Dodgy

1. Long Way from Home (6:37)
  2. Heart of Gold (3:11)
  3. Robert Johnson's Tombstone (4:52)
  4. Carol Ann (4:31)
  5. Long Train Running (4:26)
  6. Higher Ground (4:59)
  7. When I'm Dead & Gone (5:03)
  8. Everybody Wants Her (4:58)
  9. Empty City (8:49)
  10. Fade Into the Sun (7:38)
  11. Got to Get You Into My Life (3:08)
  12. Don't Wait for Me (8:20)
  13. I Love You More Than Rock 'N' Roll (6:08)
  14. Saturday Night's Alright (For Fighting) (5:32)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Back to the Black Country is een verslag van, ja van wat, het is alleszins live maar veel informatie vind ik hierover niet terug. Waar en wanneer? The Black Country is een verwijzing naar een eertijds industrieel gebied met steenkolen rond Birmingham in het Verenigd Koninkrijk.

In mijn Belgenland hebben wij “Le Pays Noir”, de streek rond Charleroi. Belgen van mijn generatie en vroeger herinneren zich nog altijd de mijnramp van Marcinelle op 8 augustus 1956 met 262 slachtoffers, het wordt trouwens nog altijd jaarlijks herdacht

De covers zijn:
Heart of Gold (Neil Young)
Long Train Running (The Doobie Brothers)
When I'm Dead And Gone (McGuinness Flint)
Got To Get You Into My Life (The Beatles)
Saturday Night's Alright (For Fighting) (Elton John)

Het optreden of althans dit verslag ervan fladdert van akoestisch tot semi-akoestisch tot een Thunder in volle elektrische slagorde en het klinkt heerlijk natuurlijk. Zanger Danny Bowes, iemand? Sfeer genoeg, zelfs in overvloed, met achtergrondzangeressen, een blazersectie op Everybody Wants Her en een dankbaar publiek.

Meer (maar niet genoeg) info: https://www.discogs.com/release/10181471-Thunder-Back-To-The-Black-Country

avatar van Von Helsing
Back to the Black Country is opgenomen tijdens de twee kerstshows van Thunder in Wolverhampton op 20 en 21 december 2013.

Dit is de complete setlist:
Long Way from Home
Empty City
Fade Into the Sun
I'm Dreaming Again
Got to Get You Into My Life
Just Another Suicide (You Wanna Know)
Don't Wait for Me
I Love You More Than Rock 'n' Roll