United Progressive Fraternity - Fall in Love with the World (2014)

Australië
Label: Inside Out

1. We Only Get on the World (Overture) (4:01)
  2. Choices (8:32)
  3. Intersection (8:58)
  4. The Water (5:21)

met Jon Anderson

5. Don’t Look Back – Turn Left (5:36)
  6. Travelling Man (The Story of ESHU) (21:41)
  7. Fall in Love with the World (4:35)
  8. Religion of War (3:49)
  9. Water [Alternative Mix] * (5:47)

met Jon Anderson en Steve Hackett

avatar van Papartis
Deze band is ontstaan uit de band Unitopia. (Daarnaast speelt Guy Manning hier de keyboards).
Artwork is van Ed Unitsky.
Dit is een prima album geworden. Voor de liefhebbers van Unitopia een must om te hebben.

Ozric Spacefolk
De pop ligt er dik bovenop, en dat trek ik graag. Doet me hier en daar denken aan IQ ten tijde van Are You Sitting Comfortably.

De zang is erg goed, en de instrumentatie divers en sfeervol. Er gebeurt ook van alles, al vind ik de krachtpatserij soms wat ongepast. Gelukkig komt dat maar weinig voor.

Voorlopige favoriet is de pop-prog-song The Water. Maar de epic doet het ook goed vooralsnog.

avatar van Svendra
Dit kan ik ook waarderen. Het is best catchy allemaal maar daar is niets mis mee. Over de melodielijnen is goed nagedacht en er gebeurt inderdaad veel. Mooie stem heeft die zanger. Doet me denken aan Guy Garvey van Elbow, maar wat minder nadrukkelijk.

avatar van Rinus
Pas ontdekt, dat Unitopia een soort van doorstart heeft gemaakt en toen gelijk dit album besteld. (waarom die doorstart eigenlijk en gewoon de oude naam niet aangehouden?).

Maar een fijn album, in het (haast uiteraard) verlengde van de albums van Unitopia Goede nummers, mooie instrumentatie, fijne productie en het album is over voordat je het weet. De muziek is weer doorweven van wereldi en jazz invloeden. Ook nog eens een keertje met een mooie boodschap.

Doe mij er nog maar eentje. Van dit soort albums mogen er meer gemaakt worden.

Gewoon een heerlijke voortzetting van Unitopia met zanger Mark Trueack (fijne stem heeft die man toch), gitarist Matt Williams en drummer David Hopgood). Zo hoort Prog te zijn!

Mssr Renard
Zo nu en dan dit soort progpop is echt heerlijk. Ook gezien het niet zo goed (understatement) gaat met de wereld vind ik het zo nu en dan belangrijk voor mijzelf om te zien/horen dat het anderen ook aan het hard gaat.

Fall in Love with the World, ja dat klopt, ik houd van de aarde, maar ik maak me wel enorm veel zorgen dat we niet lang meer hebben. En dat weten de progrockers die deze plaat in elkaar draaien ook maar al te goed (alweer 8 jaar geleden, en nog niets is veranderd).

Mssr Renard
Vreselijke hoes trouwens.