Jerry Lee Lewis - Rock & Roll Time (2014)

Label: Vanguard

1. Rock & Roll Time (3:02)
  2. Little Queenie (2:47)
  3. Stepchild (3:24)
  4. Sick and Tired (1:54)
  5. Bright Lights, Big City (2:47)
  6. Folsom Prison Blues (3:53)
  7. Keep Me in Mind (3:03)
  8. Mississippi Kid (3:16)
  9. Blues Like Midnight (2:48)
  10. Here Comes That Rainbow Again (2:06)
  11. Promised Land (2:55)
avatar van heartofsoul
Onlangs weer eens beluisterd, en wel een klein beetje met gemengde gevoelens. Al die bijdragen van bekende gastmusici vallen voor mij soms een beetje in het water en bovendien houd ik niet erg van al die overdubs. Om die reden heb ik dit album pas onlangs aangeschaft, maar dat was, achteraf gezien, toch wel een goede beslissing.
De keuze van de nummers pakt namelijk goed uit, met allerlei blues- en rhythm & blues nummers die Jerry Lee Lewis heel erg goed liggen (maar dat wisten we natuurlijk al). Het album heeft een goede rock and roll-drive (de hoesfoto toont Jerry Lee Lewis, staande voor de ingang van de Sun Studio), maar er staan gelukkig ook een paar rustpuntjes op, zoals het erg mooie Here Comes That Rainbow Again van Kris Kristofferson, waarop Shelby Lynne hem vocaal steunt, en Greg Leisz een mooie partij op de pedal steel speelt.
Mooi gedaan, en dat geldt eveneens voor Folsom Prison Blues, waarop zowel Jerry Lee Lewis als Robbie Robertson gitaar spelen, en op Blues Like Midnight van Jimmie Rodgers (misschien wel mijn favoriet op dit album) is dat ook het geval. Dus, ondanks mijn lichte bedenkingen bij de productie, is dit naar mijn mening een prima album van een van mijn meest favoriete rock and rollers.