Orden Ogan - Ravenhead (2015)

Duitsland
Label: AFM

1. Orden Ogan (1:26)
  2. Ravenhead (6:06)
  3. F.E.V.E.R (4:24)
  4. The Lake (4:16)
  5. Evil Lies in Every Man (5:45)
  6. Here at the End of the World (5:02)

met Chris Boltendahl

7. A Reason to Give (4:32)
  8. Deaf Among the Blind (5:06)

met Joacim Cans

9. Sorrow Is Your Tale (5:43)
  10. In Grief and Chains (2:13)
  11. Too Soon (3:51)
  12. F.E.V.E.R [8-bit Version] *
  13. The Things We Believe In [Folk Version] *
avatar van Metalhead99
Deze heeft vandaag een paar rondjes gedaan in mijn cd speler en ik ben nog steeds niet echt onder de indruk. Er lijkt veel overdub op de vocalen te zitten en vaak lijkt het wel of een half koor aan het zingen is. Dat is even wennen, want dat hoor je niet vaak op deze manier. Natuurlijk worden bombastische instrumentatie/koren wel vaker gebruikt in het Power Metal genre, maar niet regelmatig op de manier waarop deze band het toepast.
Van het gitaarwerk kan ik hier en daar wel genieten, zo zitten er een aantal mooie gitaarpassages in het titelnummer en Here at the End of the World.
De overdreven "koortjes" werken niet in ieder nummer. Zo vind ik het bij Evil Lies in Every Man en Deaf Among the Blind echt slecht klinken, maar bij bijvoorbeeld F.E.V.E.R. vind ik het dan weer niet zo storend en bij Sorrow is Your Tale vind ik het zelfs best mooi klinken.
De band heeft wat mij betreft het mooiste voor het laatste bewaard, want doordat ze met Too Soon nét een stukje ingetogener spelen komt hier de kwaliteit van zanger Sebastian Levermann het beste naar voren. Daarnaast is er ook in dit nummer weer een sterke gitaarsolo.
Misschien dat de plaat nog wat groeit naarmate ik de koortjes wat meer gewend raak, maar voor nu kan ik niet hoger geven dan 3*.

avatar van Kronos
Metalhead99 schreef:

Kortom, de band klinkt een beetje uniek. Zich verder geheel situerend tussen Blind Guardian en Rage vind ik dat aparte element zeker welkom. Het past er wat mij betreft prima bij, want ook serieus over de top.

Toen ik hier als genre folk bij zag staan vreesde ik wel even voor deze aanschaf, maar het folkgehalte is vergelijkbaar met Blind Guardian en wordt nergens vervelend.

De band Orden Ogan (wat een naam) was me onbekend maar Ravenhead blijkt een leuke aanwinst.

avatar van berwt
Schitterende plaat. Weinig onvoorspelbaars maar zo goed gedaan! Neem nu dat intro'tje van Evil lies in every man... Het lijkt zo uit de boekjes van de kitscherige "horror metal" , maar toch zo heerlijk.

avatar van MetalWoman
Mijn eerste indruk: Wat mooi in elkaar gezet allemaal! Deze band weet af te wisselen en je aandacht te grijpen van begin tot eind. Origineel is het zeker en ze verdienen meer fans en aandacht. De nummers op dit album blijven pakken en wisselen goed af, maar blijft een mooi geheel. Verdient zeker vijf sterren!

avatar van Kronos
Tof album inderdaad. Al vind ik de voorganger, To the End, nog net wat beter.