Tim Dog - Do or Die (1993)

Label: Ruffhouse

1. I Don't Give a Fuck (4:26)
  2. Grab Your Gat (4:21)
  3. I Get Wrecked (5:23)

met KRS-One

4. Timberlands (4:23)
  5. If I Was a Cop (3:45)
  6. Hardcore (3:28)
  7. Game (4:53)
  8. Skip to My Loot (4:25)

met Smooth B

9. Silly Bitch (3:47)
  10. Maddog (4:31)
  11. Make Room (2:40)
  12. Breakin North (4:06)
eazyfan
I Don't Give a Fuck,Grab Your Gat,Get Wrecked,Skip to My Loot,Hardcore,... . zijn allemaal vette trax een zeer goede cd

Alles tracks zijn dope! 1 van mijn favoriete albums!

avatar van P Jay
Dit album heeft duidelijk niet de energie van zijn voorganger. Tim Dog lijkt hier op sommige tracks zelfs een dertijn-in-een-dozijn-gangstertje die niet boven de middelmaat uitkomt. Gelukkig staan er wel sterke momenten op: I Don't Give a Fuck is een heerlijk gangsta-rap-track. Het duet met KRS-One stelt niet teleur, net als het duet met Smooth B.
De beats zijn standaard mid-nineties boom bap, op bassjes gefundeerd, hardcore, zonder al te veel franjes. Tim Dog moet wel nog wat werken aan zijn hooks, want een hook zoals op Maddog verpest soms wel eens een ganse track.

Voorlopig ben ik vrij gul: 3,5*

avatar van P Jay
Toch maar 3*: over de ganse lijn niet sterk genoeg voor 3,5* ondanks de uitschieters.

avatar van mayhemblik
Heerlijke oude school hiphop waar de prutsertjes van tegenwoordig een voorbeeld aan kunnen nemen!
O wat is het toch heerlijk om niet in ieder nummer een kwijlend refreintje te horen, tegenwoordig meestal gezongen door een met een mooie stem geboren gat.
Ze zouden het moeten verbieden!!!
Oja aangaande dat gat, ik spreek daar natuurlijk in hun straattaal, niet de mijne.

I'm out of order, huh i'm the man that fucked your daughter, briljant toch?

JesseJanefan
^^^^

Word

En ja qua productie vind ik deze cd toch ze beste cd van alles wat ik al van Tim Dog heb gehoord (ze cd uit '91 en 2006) ....
De lyrics zijn gewoon hardcore zoals altijd....

Timberlands, Hardcore zijn echt vette tracks!!!!

avatar van principal2000
Hardcore. Harde drums, harde lyrics, basic production en soberheid ten top. Alle cliché worden uit de kast gehaald (vrouwonvriendelijk, ruffneck, braggin', antipolitie, etc). Alleen geschikt voor underground hiphop fanatics. Muzikaal tijdsgebonden en voor velen te sober. Tekstueel bij vlagen kinderlijk simpel, maar tegelijkertijd duidelijk en doeltreffend. Verre van een klassieker, maar zeker onderhoudend voor de fans (van Tim Dog).

avatar van Psycholamp
Hiphop zoals ik het graag hoor. Rauw en geen opvullertjes erop.
I get wrecked vind ik een van de beste hiphop-duetten ooit! En eerlijk gezegd vind ik dit album wel een klassieker, alleen niet voor een grote menigte. Het is nl. verre van top-50 vriendelijk.

avatar van principal2000
Zijn debuut vind ik beter.