Desiderii Marginis - Hypnosis (2014)

1 stem

Zweden
Avant-Garde
Label: Cyclic Law

1. Black Feathers (5:52)
  2. Wake (5:59)
  3. Paralysis (8:45)
  4. Rain on Your Dreams (5:44)
  5. Night Slept on My Arm (5:29)
  6. The Ghost Box (6:24)
  7. Lazarus Palace (8:27)
  8. The Fog Closing In (9:52)
  9. The Monkey God (8:09)
  10. Unmasked (7:28)
  11. Endless Staircase (7:03)
  12. Drive (7:00)
  13. Temple of Andromeda (6:25)
  14. The Dividing Wall (7:18)
  15. Bright Dead City (7:49)
Joezer49263
Desiderii Marginis is het alter ego van Johan Levin.

De beste man maakt al een tijd muziek, die je het beste kan beschrijven als Duister, Beklemmend, Beangstigend; om maar eens wat termen te noemen.

Deze dubbel-CD is tot stand gekomen, doordat fans van DM hun dromen en nachtmerries, die zij beleefden, en hebben kunnen onthouden, konden mailen aan Jonathan.

Daar heeft Johan dan zijn muzikale idëeen over laten gaan, en die dromen en nachtmerries leeft hij hier in 15 tracks uit.

Ja, dat levert natuurlijk geen vrolijke of makkelijke muziek op.

De afbeelding op de hoes is ook wel een indicatie dat het geen makkelijk in het gehoor liggende luisterervaring zal gaan worden.

Titels als Black Feathers, The Ghost Box, The Fog Closing In, Unmasked, Endless Staircase en The Dividing Wall spreken wel een beetje voor zich, lijkt mij zo.

In de 15 nummers komen we behoorlijk angstaanjagende geluiden tegen. Gillende mensen, gemeen gelach, voetstappen; dat soort zaken.

Categorie(ën) waaronder ik dit album zou willen plaatsenen : Dark Ambient, Ethereal, Avant-Garde, Modern Classical.

Dit is geen hap-slik-weg muziek. Dit is doorzetten, je open stellen voor zwaar materiaal.
Dit is weer eens wat anders dan doorsnee of 13-in-een-dozijn pop/rock.

Eén CD per keer draaien, en dan is dit voor mensen met een zwak hart, of niet al te positieve gedachten, best te verhapstukken.