Nuclear Valdez - I Am I (1990)

Cuba
Label: Epic

1. Summer (4:49)
  2. Hope (4:49)
  3. Trace the Thunder (3:14)
  4. If I Knew Then (5:17)
  5. Unsung Hero (Song for Lenny Bruce) (4:13)
  6. Strength (5:09)
  7. Eve (3:34)
  8. Apache (4:01)
  9. Run Through the Fields (4:07)
  10. Where Do We Go from Here (3:45)
  11. Rising Sun (4:13)
avatar van snarf349
Geniet zowat al 20 jaar van dit album. Prima debuut, gitaar-rock zoals ze dat in die tijd maakten, met een paar mooie uitschieters, zoals "Summer en Run Through the Fields".
Ze hebben na dit album nog 2 albums gemaakt maar die kunnen me iets minder bekoren.

avatar van MetalMike
Oef wat is dit toch een geweldige elpee. Buiten het bonus nummer op de cd, vind ik werkelijk de gehele plaat van een ongelooflijk hoog niveau. Fantastische rock plaat. Helder geluid, heldere zang, smaakvol gitaarwerk, perfecte ritmesectie, top composities. Goede teksten ook. wat is het toch jammer dat sommige platen alleen bij een kleine club bekend zijn, voordeel is wel dat de nummers je niet gaan vervelen omdat ze niet 100x op de radio voorbijkomen, maar als artiest hadden de band zoveel meer verdiend.
Moeilijk echte favorieten uit te kiezen, want de hele plaat is favoriet. Een paar dan: het wanhopige "Hope", het smaakvolle "If I Knew Then", "Eve" en het geweldige "Strength".
Heb je de mogelijkheid, wacht en aarzel niet, schaf hem aan!

avatar van ZAP!
Je moet ervan houden. Voor mij is het vrij inwisselbare rock. Niet slecht, verder. Na 1½ nummer is het mooi geweest. Geen stem, hoor. Maar blind aanschaffen is wel een boud advies...!

avatar van vielip
Dankzij MetalMike bij dit album terecht gekomen. Kende de band niet. Gebeurt me niet heel vaak. Zeker niet in dit genre. Prima album! Klinkt heerlijk open en transparant. De eerste bands die me te binnen schieten bij het luisteren zijn Tall Stories (debuut) en Drivin' n' Cryin'. Qua sound en song structuren heeft het daar wel wat van weg vind ik. Erg leuke 'ontdekking' waarvoor dank!

avatar van MetalMike
Graag gedaan man... en "Klinkt heerlijk open en transparant" dat onderschrijf ik helemaal, een no nonsense en helder geluid!

avatar van vielip
Zit het album nu weer te luisteren. En ineens valt me op dat de stem van de zanger in bepaalde regionen best veel overeenkomsten heeft met die van George Kooijmans.

avatar van MetalMike
Misschien omdat het beide geen geschoolde zangers zijn en een zelfde soort timbre hebben in de hogere regionen. Heb dat ook een beetje met de zanger van Diving For Pearls. Moeten het voornamelijk van hun enthousiasme en gevoel hebben, met een flinke dosis emotie in de onderlaag. Wel natuurtalenten uiteraard.

Correct!

avatar van vielip
Afgelopen weekend op een beurs op lp gevonden! Blij mee

avatar van MetalMike
Oh nice! Ik heb zelf ook het vinyl, misschien ooit nog eens de cd aanschaffen. Makkelijk ook voor rippen enzo. Maar de vinyl versie is voor mij wel waar het om gaat. Zo'n te gekke plaat!

avatar van vielip
Ja echt wel! Was alweer een beetje vergeten hoe gaaf 'ie is. Gaat de komende tijd wel de nodige rondjes draaien gok ik