Torgeir Waldemar - Torgeir Waldemar (2014)

Noorwegen
Folk
Label: Bolibompa

1. Across the River (7:15)
  2. Flowers (5:37)

7. Take Me Home (5:55)
  8. Burden (4:33)
  9. Mystery Song (5:04)
  10. Highway Kind *
  11. We'll Meet Again (6:39)
  12. Remedy (5:41)
Hendrik68
Op Altcountry wordt het album van deze Noor met de volle score beloond. Dat is begrijpelijk als je de sfeervolle instrumentatie hoort. Het is een perfecte plaat voor op de achtergrond. Met zijn stem is verder ook weinig mis. Dat de songs af en toe wel erg lang duren is ook niet eens zo heel storend in dit geval. Zijn songs doen nogal eens aan Neil Young denken. Ook dat gebeurt wel vaker. Het probleem zit hem bij deze man vooral in de teksten en de uitspraak. De teksten zijn flinterdun en zo standaard als maar zijn kan. Er gaat helemaal niets van de teksten uit. Ook de uitspraak laat zwaar te wensen over waardoor je toch niet van een overtuigend album kan spreken. Ik heb lang getwijfeld of dit nou wel of geen voldoende is, maar nee, daarvoor schiet het toch op te veel fronten tekort. Jammer.

avatar van Bartjeking
Ik ben het volkomen met je eens wat betreft de teksten, maar tóch vind ik dit album klasse hebben. Zit hem dan vooral in de instrumentatie en de sfeervolle productie. Kortom: een gevoelskwestie. Heb er met veel plezier naar geluisterd. Maar net zoals ik bij andere artiesten hun muzikale beperkingen kan uitschakelen als dit dient als vehikel voor de boodschap, bewandel ik bij Torgeir Waldemar de omgekeerde weg. Toch 4*.