Korpiklaani - Tales Along This Road (2006)

Finland
Folk / Metal
Label: Nuclear Blast

1. Happy Little Boozer (3:35)
  2. Väkirauta (3:44)
  3. Midsummer Night (3:27)
  4. Tuli Kokko (5:25)
  5. Spring Dance (3:05)
  6. Under the Sun (4:12)
  7. Korpiklaani (4:39)
  8. Rise (5:20)
  9. Kirki (4:23)
  10. Hide Your Richess (4:39)
Hele vrolijke folk metal! Accordeon, viool, elektrische gitaren, van deze muziek krijg ik spontaan zin om te dansen rond een kampvuurtje in het bos.

matthioso
Zalige folk metal
deze gaste blijve ma cd's maken en elke keer is't een schot in de roos
Ik vind dit hun beste

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Vandaag ook "ontdekt" via deze website en ik kan niet stilzitten.

avatar van Devoo
Onlangs nog Live gezien, en dit is echt geweldig. Happy Lillte Boozer is een fantastisch feestnummer.

avatar van Devoo
Oké, een uitgebreider bericht nu voor dit album.

De CD start meteen met het grootste feestnummer van dit album 'Happy Little Boozer'. Het humpa drumpatroon, het refrein met extreem hoog meebrul gehalte, en gewoon het tof gebruik van de folky instrumenten. Meteen al een hoogtepunt van de CD die op je af word gegooid, wat natuurlijk goed is voor de verdere verwachtingen.

Daarna komt Vakirauta, die op mij wat minder indruk maakt, maar wat wel een lekker nummertje is. Vooral de solo (van de accordeon? denk ik) Is erg tof. Midsummer Night opent sfeervol, en heeft ook toffe humpa melodieën.

'Tuli Kokko' is in mijn ogen weer een hoogtepunt in het album. Tof gebruik van folky instrumentjes. Sfeervolle zang, leuke fluitsolo. Gewoon een prachtig nummer! Zeker één van mijn favorieten op dit album.

Het nummer daarna is een leuke instrumental, en 'Under The Sun' heeft een tof refreintje die je na één keer al kunt meezingen en erg catchy is. Leuke nummertjes allemaal, maar het word pas weer geweldig bij hun lijflied 'Korpiklaani'. Dat vind ik het derde hoogtepunt van de CD, gewoon omdat dit weer van die pakkende sfeervolle zanglijnen heeft. Die erg meezingbaar zijn.

Het volgende nummertje 'Rise' vind ik ook erg tof, vooral dat acoustisch gitaartje waar echt op geragt word vind ik fantastisch. Kirki word door velen als hoogtepunt beschouwd, maar ik vind dit eigelijk een beetje onterecht, het is wel een tof nummer, daar niet van, maar in mijn ogen geen hoogtepunt. De afsluiter is ook tof, maar niet veel speciaals verder.

Mijn conclusie is dus dat dit een fantastisch album is, met drie absolute hoogtepunten. Namelijk; 'Happy Little Boozer','Tuli Kokko' en 'Korpiklaani'. Andere nummers zijn ook erg goed, met nergens een matig of slecht nummer. Een CD die dus voordurende kwaliteit bied. Het enige minpuntje is dat er echt in ieder harder nummer hetzelfde drumpatroon word gebruikt, wat het dus een klein beetje repititief laat klinken, maar ik verder stoort het niet zoveel. En ik bekroon dit album met een 4*

avatar van hansjuvefan
happy little boozer blijft hun beste nummer!!!

hansjuvefan schreef:
happy little boozer blijft hun beste nummer!!!

Ik vind toch dat hun beste nummers op "Voice Of Wilderness" staan. Namelijk, Journey Man, Beer Beer, Hunting Song en Pine Woods. Daarna pas komt voor mijn persoonlijk Happy Little Boozer. Maar goed, meningen verschillen natuurlijk.

avatar van notsub
Happy Little Boozer was het eerste nummer wat ik ooit van hen hoorde. Ik dacht eerst dat ik met een grap van een serieuzere band te maken had, maar toen ik de uitleg erbij kreeg werd ik nieuwsgierig naar het fenomeen Folk Metal. Ik ga meer beluisteren van deze band, want af en toe is het gewoon lekker al die snelle vrolijke riedeltjes langs te horen komen.

avatar van Rinus
Leuke, Finse feest folk metal. Alles is goed in elkaar gestoken. Het enige nadeel van Korpiklaani's muziek is een beetje, dat de nummers (en albums) soms (veel) op elkaar lijken, zodat het lijkt, of het onderling uitwisselbaar is. Maar leuk om het af en toe op te zetten.

avatar van Fleppie
Op de gok een tijdje geleden naar een folk metal concert gegaan (o.a. ook Ensiferum) en kippenvel.