White Rose Movement - Kick (2006)

Label: Independiente

1. Kick (3:50)
  2. Girls in the Back (3:31)
  3. Love Is a Number (4:03)
  4. Alsatian (4:34)
  9. Testcard Girl (3:29)
  10. Speed (3:58)
  11. Cruella (5:54)
avatar van lebowski
Heb deze band eerst iets te makkelijk afgedaan als een The Sound-kopieerinrichting, maar ze verdienen toch wel iets meer eer, lees: luisterbeurten. De eerste vijf nummers zijn in ieder geval beresterk. Daarna wat zwakker wat mij betreft. Voorlopig 3*

Ik had hoge verwachtingen bij deze plaat. Love Is A Number vond ik een geweldige single (in mijn top 10 over 2005) en Alsation en Idiot Drugs vond ik ook erg sterk. Met name die laatste heb ik bij vlagen wel 10 keer op een dag gedraaid.

Maar goed, wat bleek toen ik dit album luisterde: dat zijn voorlopig de sterkste nummers van deze plaat en erger nog: de nieuwe versie van Idiot Drugs is een stuk lelijker!

Ik weet nog niet wat ik ga stemmen, maar veel hoger dan Lebowski zal het zeker niet worden.

avatar van Nautilus
herman schreef:
Love Is A Number vond ik een geweldige single (in mijn top 10 over 2005)

'Love is a Number' stond zelfs in mijn top 5 en ook 'Alsatian' vond ik helemaal geweldig.
Op het eerste gehoor viel het album me een beetje tegen, maar na een paar keer draaien vind ik hem als geheel toch wel erg lekker klinken.
De plaat trapt misschien niet helemaal geslaagd af met 'Kick' (Finn Vine's vocalen zouden irritatie op kunnen wekken) maar vervolgens krijg je eigenlijk alleen maar krakers om je oren, alleen 'Idiot Drugs' vind ik misschien wat minder.

De fraaie productie van Paul Epworth helpt natuurlijk ook wel een handje, maar nummers als 'London's Mine', 'Deborah Carne' en 'Speed' (van wie zijn die vocalen in het couplet?) vind ik gewoon erg sterk en wat te denken van de hidden track aan het einde van de cd, die naar verluidt 'Luna Park' heet. Misschien wel het beste nummer op het album.

ik ken een aantal nrs van deze plaat.. K vind Cruella heel leuk en natuurlijk love is a number. Idiot drugs vind ik ook helemaal geweldig maar volgens herman is die dus veranderd. Dat zou echt vet jammer zijn want hij is net zo leuk.. Naja ik ga deze maar eens een keertje beluisteren. En misschien kopen.

avatar van musicinmyhead
ik lig al vier nachten wakker over wat ik ga stemmen...
Plus en minpunten bij elkaar opgeteld krijg ik een 3.5

weet iemand of er een keer een nieuw album van hun komt? Ik wacht al 3 jaar met smart in de cdwinkel

Als je nog aan het wachten bent zou ik daar NU mee stoppen, 2e album zal nooit komen want ze zijn uit elkaar.

avatar van Frankiewentto...
Na al die jaren vind ik dit nog steeds een erg fijn plaatje eigenlijk, jammer dat ze zijn gestopt.