Sam Dees - It's Over (2015)

Alternatieve titel: 70s Songwriter Demos and Masters

17. Child's Play
  18. Touch Me with Your Love [Long Version]
  19. It's Over, Nobody Wins
avatar van thelion
Juist ja, na eerst een verzamelaar van nummers die Sam Dees schreef voor anderen of covers van Dees nummers One in a Million (2014) dan nu de oerversies door Sam zelf.
Het zelfde idee als Dan Penn - The Fame Recordings (2012).

Ben zeer benieuwd naar deze.

avatar van thelion
Na 2 albums ( Sam Dees - Second to None (1995) / Sam Dees - The Heritage of a Black Man (1998)) met demo's en een paar "echte" nummers is er dun nu deel 3

Een zeer goede aanvulling op eerder genoemde albums. Wederom demo's die als proef bedoelt waren voor de "echte" opname al klinken de meeste nummers gewoon als volwaardige composities.

Sterk staaltje schatgraverskunde van de dames en heren bij Kent.
De 3 albums samen geven een heel goed overzicht van wat Sam in de jaren 70 en 80 allemaal heeft gedaan. Slechts 1 album zelf uitgebracht (The Show Must Go On (1975), maar zo ontzettend veel meer opgenomen en bijna allemaal van één zelfde hoge kwaliteit.
Alleen al uit geschiedkundig oogpunt de aanschafwaard en als Donny Hathaway, Terry Callier en Marvin Gaye (jaren 70 werk) je bevallen kun je je hier helemaal geen buil aan vallen.

Een aantal van de demo's in de "echte" versie zijn te vinden op One in a Million (2014)